У США розробили комп’ютерну програму, що дозволяє передбачати правопорушення

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.08.2011 15:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14969

Поліцейські американського міста Санта-Круз (штат Каліфорнія) застосували унікальну комп’ютерну програму, що дозволяє передбачати злочини, такі як квартирні крадіжки та викрадення машин.

Програма вже допомогла офіцерам запобігти кільком злочинам і зробити п'ять арештів, повідомляє New York Times із посиланням на представника поліції.

Наприклад, пише видання, дві злочинниці були заарештовані на автостоянці у кварталі, яку нова програма визначила як місце з найбільшою імовірністю скоєння правопорушень. Одна з них була в розшуку, а в іншої виявлені наркотики.

Комп'ютерна програма була розроблена групою вчених, включаючи двох математиків, антрополога і кримінолога. Вони використовували дані, надані поліцією Лос-Анджелеса, яка також планує перейти до використання цієї технології незабаром.

Нововведення передбачає, що захисники порядку будуть заздалегідь виїжджати на місця, де найбільш висока ймовірність скоєння злочинів, що допоможе ефективніше розподіляти і використовувати сили поліції.

У поліції зазначають, що в результаті застосування програми у липні кількість пограбувань знизилося на 27% порівняно з аналогічним місяцем минулого року.

Як зазначає New York Times, оригінальна ідея превентивних заходів поліції привертає все більшу увагу з боку органів правопорядку по всій країні, що протистоять злочинності під час масових бюджетних скорочень.

Спроби систематичного прогнозування місця і часу скоєння злочинів робляться в декількох містах США. Чиказьке управління поліції, наприклад, ще минулого року організувало підрозділ попередження правопорушень. Проте, зазначає видання, метод, яким користується поліція Санта-Круз, найдосконаліший.

Розроблена програма заснована на методах передбачення залишкових підземних поштовхів після землетрусів. Вона генерує прогнози щодо найбільш вірогідних місць і часу здійснення злочинів у майбутньому шляхом аналізу і зіставлення правопорушень за останні вісім років. Причому прогнози щоденно коригуються з урахуванням скоєння нових злочинів та оновлених даних, занесених у програму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.