Ющенко і Соколовський у Печерському суді

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.08.2011 10:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14978

Президент України Віктор Ющенко прибув до Печерського районного суду Києва.

Сьогодні цей суд продовжить розгляд кримінальної справи, порушеної проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів з РФ у 2009 році.

Наразі Печерський райсуд Києва озпочав допит колишнього Президента України Віктора Ющенка як свідка у справі проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Присутні у залі засідань депутати від "БЮТ-Батьківщини" зустріли його вигуками: «Ганьба!»

У суді відсутні адвокати Тимошенко Микола Сірий і Олександр Плахотнюк.

На початку засідання Тимошенко нагадала головуючому у справі судді Родіону Кіреєву, що Плахотнюк учора просив не призначати чергове засідання суду на сьогодні, оскільки в нього інше судове засідання.

Також, за словами Тимошенко, адвокат Сірий вивчає покази свідків, і через це не може бути присутнім на засіданні.

Вона вкотре зазначила, що оскільки засідання суду у її справі відбуваються кожного дня, то вона та її адвокати не можуть нормально готуватися до суду.

«Темп, який ви взяли, позбавляє мене права нормально готуватись до засідання і формувати позицію захисту», - сказала Тимошенко, звертаючись до Кіреєва.

Також до Печерського районного суду Києва прибув у супроводі міліції колишній Уповноважений Президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Очікується, що він сьогодні дасть покази у справі, порушеній проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Наразі він перебуває у коридорі суду.

Як повідомлялося раніше, 15 серпня Печерський райсуд ухвалив рішення примусово доставити Соколовського до суду на 09.30 17 серпня на засідання у справі за звинуваченням екс-прем’єр-міністра Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладенні газових угод з РФ у 2009 році.

Раніше Соколовський звернувся до Печерського райсуду з проханням не викликати його як свідка на допит у справі проти Тимошенко з 10 серпня до 1 вересня.

Він пояснив свою заяву «терміновою необхідністю особистого (стан здоров’я) і виробничого характеру».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.