Хтось бреше. Ющенко каже, що не відкликав Дубину

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 17.08.2011 11:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14980

Третій Президент України Віктор Ющенко заявляє, що не відкликав главу Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України” Олега Дубину з газових переговорів у грудні 2008 року.

"У мене немає повноважень на відкликання делегації, відправленої урядом. Це - не моя компетенція. Я нікого не відкликав", - сказав він у середу під час дачі показань у Печерському районному суді, який розглядає "газову справу" щодо екс-прем´єра України Юлії Тимошенко.

Ющенко назвав переговорний процес наприкінці 2008-го - початку 2009 років у цілому складним.

За його словами, під час переговорів російська сторона спочатку запропонувала умови, за якими ціна на газ становила би $250 за 1 тис куб м, проте прем´єр-міністр України відмовилася від таких умов.

В результаті, зазначив екс-президент, російська сторона не бажала більше зустрічатися з українською делегацією на чолі з Тимошенко. "Це був повний зрив переговорів", - сказав Ющенко.

"Я знаю, що Юлія Володимирівна кілька разів зривалася робити цей виліт, навіть була в аеропорту, але він не міг бути реалізований через російську сторону", - підкреслив Ющенко.

За його словами, цей етап переговорів закінчився невдало для української сторони, після чого Президент запропонував прем´єр-міністру зробити спільну заяву з інформацією для українського народу про ситуацію в газових переговорах, яку й було оприлюднено в ніч на 1 січня 2009 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.