Ющенко натякнув, що Дубині примарилися керівники РУЕ у кабінеті на Банковій

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.08.2011 13:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14985

Колишній Президент України Віктор Ющенко відкидає свою причетність до компанії «РосУкрЕнерго».

Про це він сказав у Печерському райсуді Києва.

«РосУкрЕнерго», на моє переконання, є дочірньою компанією «Газпрому» і проводить політику цієї корпорації», - сказав Ющенко.

За його словами, мотиви, місія цієї структури з 2004 року регулюються виключно міжурядовими та міжкорпоративними документами. «Я як Президент ні у 2004 році не мав відношення до утворення компанії, ні пізніше», - сказав Ющенко.

Він вкотре наголосив, що укладання газових контрактів не є компетенцією Президента. За словами Ющенка, до компетенції Президента входить надання політичних директив, а технічні директиви стосуються виконавчого органу влади.

Як повідомлялося раніше, екс-керівник «Нафтогазу» Олег Дубина під час допиту у суді заявив, що декілька разів зустрічався з представниками РУЕ на Банковій. «Я вважаю, що Віктор Андрійович скоріш підтримував, ніж ні, компанію РосУкрЕнеро». - сказав Дубина.

На уточнююче запитання судді, звідки йому про це відомо, Дубина відповів: «Я зустрічався з представниками РУЕ в кабінеті Віктора Андрійовича Ющенка, і ці висновки роблю з особистих спостережень».

Між тим, учора у Печерському суді міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що не має стосунку до заснування компанії «РосУкрЕнерго».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.