У Кремлі спростували Ющенка, а у Ющенка - Кремль

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 17.08.2011 22:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14988

Високопоставлений представник адміністрації президента РФ Дмітрія Медвєдєва прокоментував на прохання журналістів виступ колишнього Президента України Віктора Ющенка у Печерському районному суді в Києві

За його словами, заяви Ющенка про його нібито непричетність до укладання газових контрактів з Росією не відповідають дійсності.

"Ющенко обманює свій суд", - підкреслив представник Кремля.

"Перебуваючи на посаді президента, він особисто хотів отримати політичні дивіденди і пропонував Президенту Росії Дмітрію Медвєдєву самим підписати угоду про врегулювання газових проблем", - повідомило джерело.

"На це йому було сказано, що це питання знаходиться в компетенції урядів двох країн", - додало джерело.

"Крім того, у телефонних розмовах з Дмітрієм Медвєдєвим пізніше Ющенко прямо заявляв, що він повністю довіряє Юлії Тимошенко, вона має усі необхідні повноваження, і що він підтримає досягнуті з Росією угоди", - зазначив представник адміністрації Кремля.

Між тим, третій Президент України Віктор Ющенко ніколи позитивно не оцінював газові угоди 2009 року, заявляє його прес-секретар Ірина Ванникова.

"Позиція Віктора Ющенка є послідовною, і спрямована на пошук аргументів для відміни цих угод. Як Президент країни і професійний економіст, Віктор Андрійович ніколи не давав позитивної оцінки московським газовим угодам 2009 року, оскільки для будь-якого об’єктивного спостерігача очевидно, наскільки ці домовленості являються економічно і політично невигідними для України", - цитує слова Ванникової прес-служба Нашої України.

"Негативна оцінка Віктором Ющенком газових угод, підписаних екс-прем’єром у січні 2009 року, не означає, що він підтримує неправові дії влади проти Юлії Тимошенко, зокрема, її ув’язнення до винесення постанови суду", - заявила прес-секретар, коментуючи його виступ свідком по справі Тимошенко на засіданні Печерського райсуду Києва.

Вона додала, що Ющенко неодноразово застерігав нинішню владу від використання суду у політичних цілях і підміни правосуддя політичними розправами над опонентами. "Як і мільйони українців, екс-президент вимагає від влади забезпечити відкритий і неупереджений судовий розгляд усіх резонансних справ", - підкреслила Ванникова.

Прес-секретар додала, що Ющенко підтримує вимоги української і міжнародної громадськості про припинення порушення прав обвинувачених на справедливий судовий захист, звільнення їх з-під незаконного арешту, оголошення обвинувальних висновків і надання вільного доступу ЗМІ до освітлення процесів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.