Мельниченко заявив ГПУ про злочин, за який Кучма призначив Ющенка прем’єром

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 18.08.2011 09:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14989

Екс-майор Микола Мельниченко вимагає порушити кримінальну справу проти екс-президентів Леоніда Кучми й Віктора Ющенка.

Про це повідомляє "Сегодня", посилаючись на заяву Мельниченка, передану до Генпрокуратури.

Мова йде про записану екс-майором нібито бесіду президента Кучми з головою Нацбанку Віктором Ющенком 25 серпня 1999 року, напередодні чергових президентських виборів.

Якщо вірити "плівкам Мельниченка", то в цій розмові Кучма вмовляв Ющенка піти на емісію грошей і випустити в обіг мільярд гривень, без яких, мовляв, Кучмі неможливо буде перемогти на виборах. Ющенко нібито не хотів іти на це, розуміючи наслідки інфляції, але Кучма його вмовив, пообіцявши посаду прем'єра. У підсумку Ющенко погодився й випустив в обіг 2 млрд грн.

У зв'язку із цим Мельниченко просить порушити проти Кучми і Ющенка справу. При цьому він додає до заяви диск із відповідним записом зі своїх "плівок".

Сам Мельниченко повідомив, що тепер очікує, що ГПУ призначить перевірку силами КРУ: чи була емісія, якого розміру, і яким був збиток. І потім ухвалить рішення про порушення справи або відмову.

У той же час адвокат Лесі Гонгадзе в "справі Пукача" Андрій Федур, вважає, що ГПУ навряд чи порушить справу за заявою Мельниченка.

"Суд ніколи не визнає "плівки Мельниченка" доказами, тому обвинувачення, засновані, як і вищезгадане, на цих записах, не будуть доведені. Те ж, до речі, стосується й інших справ, де фігурують ці "плівки". Особливо, якщо Конституційний суд прийме позитивне рішення по поданню СБУ про те, щоб будь-які подібні записи, зроблені не уповноваженими на те особами, не вважати законними", - вважає Федур.

У свою чергу адвокат Кучми Віктор Петруненко сказав, що будь-яка людина може звернутися із заявою до генпрокурора. У той же час він підкреслив, що згадана заява Мельниченка по своїй природі абсурдна й перебуває "за межами права". Тому він як юрист не вважає за можливе її коментувати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.