ГПУ “прикриває” міліцаїв, які били нардепів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.08.2011 10:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14990

Координатор громадянського руху «Спільна Справа» Олександр Данилюк заявляє про причетність бійців «Беркута», що чергують біля Печерського райсуду Києва, до провокацій, побиття і грабунку учасників акції протесту День Гніву, яка відбулася14 травня цього року.

Про це на брифінгу під стінами Печерського суду заявив координатор громадянського руху «Спільна Справа» Олександр Данилюк, повідомила прес-служба громадянського руху.

«Тоді вони були вдягнені у цивільне. Наш активіст Сергій Тищенко упізнав їх сьогодні серед бійців «Беркуту». Саме тих, хто безпосередньо здійснював напади на учасників Дня Гніву. Зокрема, на народних депутатів Юрія Гримчака та Михайла Волинця. Ми здійснили фото- та відеофіксацію дій цих осіб. Я вимагаю, щоб до Печерського суду негайно прибула слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури з метою затримання злочинців», – наголосив Данилюк.

За його словами, заяву про ці злочини він особисто подавав до Генпрокуратури ще 14 травня. Подібні заяви подавали також народний депутат Гримчак та ще низка потерпілих.

Данилюк також повідомив, що досі слідство не встановило особи жодного з винуватців побиття та пограбунків, незважаючи на численні фото- та відеоматеріали.

«Сьогодні з’ясувався дуже прикрий факт: усі злочинці, що тероризували учасників Дня Гніву – бійці «Беркуту». Усі без винятку з числа тих, що найбільш агресивно поводились 14 травня, хто бив людей, хто виривав у них з рук сумки, хто провокував зіткнення. Декілька з них були затримані учасниками акції й передані до рук працівників міліції, які їх майже відразу відпустили», – підкреслив лідер «Спільної Справи».

Він вважає, що «бійці «Беркуту» змушені були виконувати злочинні накази, оскільки вчиняли ці неправомірні дії у присутності та під прямим контролем свого безпосереднього керівництва, яке має бути покаране, у першу чергу».

Координатор «Спільної Справи» вимагає від Генпрокуратури негайного арешту усіх підозрюваних.

ГПУ ніяк не відреагувала на ці заяви громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.