Одразу після запусу загадково зник російський супутник зв’язку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.08.2011 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14994

Американська система стеження за космічними об’єктами (NORAD) не спостерігає російський супутник Експрес АМ-4, запущений сьогодні вночі з космодрому Байконур.

Як повідомляє РІА Новости із посиланням на джерело в ракетно-космічній галузі, NORAD не бачить супутник на жодній з орбіт, що побічно свідчить про те, що новітній російський супутник зв'язку втрачений.

"Якщо американська система NORAD (Об'єднане командування ППО США та Канади - ред.), Що відстежує будь-які запуски і призначена для оборонного моніторингу, не бачить супутник на жодній з орбіт, то це побічно означає, що супутник втрачено , можливо, частково згорівши в атмосфері, він впав десь в океан", - сказав співрозмовник агентства.

Сьогодні Інтерфакс повідомив, що російські засоби станції стеження також не можуть виявити супутник. Фахівці, що відповідають за запуск, поки що не можуть сказати нічого з приводу події.

Новітній російський супутник зв'язку Експрес АМ-4 був запущений вночі з космодрому Байконур. Він є найбільш потужним і високотехнологічним на сьогоднішній день російським супутником зв'язку. Його сумарна потужність корисного навантаження - більше 14 кіловат.

Апарат був створений Центром імені Хрунічова спільно з компанією EADS Astrium на замовлення російської державної компанії Космічний зв'язок.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.