Міліція затримала журналістів, які намагалися відзняти кортеж Януковича

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.08.2011 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=14996

Сьогодні у Донецьку міліція затримала трьох кореспондентів, що проводили відеозйомку кортежу Президента України Віктора Януковича і урядовців, що його супроводжують, які прибули для участі у похоронах голови Ради міністрів АРК Василя Джарти.

Як повідомив кореспонденту УНІАН телефоном голова Донецької обласної громадської організації «Союз ошуканих вкладників» Дмитро Верзилов, сьогодні вранці він і кореспонденти трьох сайтів - «НГО», «Кордон» і «Агентства журналістських розслідувань» - знаходилися на узбіччі дорогі неподалік аеропорту Донецька. Коли кортеж з Януковичем і особами, що його супроводжують, проїжджав поруч, журналісти стали знімати це на відео. У цей час до кореспондентів підійшли співробітники міліції і попросили пройти з ними до Київського РВВС м. Донецька «для встановлення особи».

«Співробітники міліції затримали нас без пояснень. Сказали тільки, що нібито ми виглядаємо «якось підозріло», - сказав Верзилов.

Він уточнив, що після цього його і трьох кореспондентів посадили у міліційну машину і доставили до райвідділку, де досі утримують без пояснень.

Між тим, З чотирьох донеччан, затриманих донецькою міліцією, залишилось двоє.

Про це повідомив журналіст Порталу неполітичних новини NGO.DONETSK.UA Віталій Овчаренко.

"Всіх допитали, але двох кудись повели, а двоє чекають, - розповів Віталій. - Тільки незрозуміло, на що саме. Під час допиту питали, чому я там опинився і що знімав. Я відповів, що просто йшов, побачив скупчення людей і вирішив дізнатись, що там і зняти".

Тим часом інформацію намагались дізнатись у Київському РВВС. Людина, що представилась помічником Дейнекіним (не зрозуміло, чиїм помічником) відповіла, що "У нас задержанных нет". На запитання, "А хто є?" він відповів "Вообще никого нет" і дав номер телефону міського прес-центру МВС. Ця інстанція повідомила, що нічого не чула про затримання і взагалі це дуже мало схоже на правду. Потім порадила зателефонувати в обласне упарвління, жоден з трьох названих телефонів якого не відповідає.

Окрім трьох журналістів, затриманих декілька годин тому міліцією під час зйомок урядових кортежів, до Київського РВВС потрапив також голова громадської організації "Спілка ошуканих вкладників" Дмитро Верзілов і декілька літніх жінок, які зустрічали Януковича з плакатом "Туди вам і дорога!". Плакати відібрали, а жінок тримають у відділку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.