У Тимошенко - невідома хвороба, її стан різко погіршується

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.08.2011 18:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15000

Партія "Батьківщина" має намір звернутися до всіх демократичних організацій та дипломатичних установ із заявою про те, що життю Юлії Тимошенко загрожує небезпека.

"Сьогодні зранку адвокати повторно звернулися з проханням негайно провести медичне обстеження, однак Кірєєв заявив, що офіційно повідомить про своє рішення", - сказав сьогодні журналістам перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

За його словами, стан здоров'я Юлії Тимошенко, яка перебуває у СІЗО, різко погіршується. "Ви знаєте як мужньо тримається Юлія Тимошенко, незважаючи на абсурдність звинувачень, незважаючи на недотримання Конституції і законів під час проведення цього ганебного процесу. Водночас вчора різко почало погіршуватись її здоров’я з незрозумілих причин", - повідомив він.

"Здоров'я настільки погіршилось, що вона не може здійснювати ті короткі прогулянки, які їй дозволяють у СІЗО", - додав Олександр Турчинов.

Вимагаючи від суду позачергового розгляду цього клопотання, захисник Юрій Сухов звернув увагу на те, що Тимошенко потребує медичного огляду та взяття аналізу крові для перевірки стану її здоров'я. За його словам, фізичний стан Юлії Тимошенко "не можна пояснити симптомами відомих хвороб", тому потрібно ретельне медичне обстеження.

Тимошенко заявила суду, що вимагає допустити до неї її лікаря, якому вона довіряє. "Я знаю, скільки людей полягло в териконах Донецької області, тому відмовляюся від лікаря від влади і тому наполягаю, щоб мені дали лікаря, якому я довіряю", - сказала Тимошенко на початку судового засідання.

Під час засідання їй стало зле. Головуючий у справі суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні до 18:05 на вимогу Тимошенко.

Стан здоров'я Тимошенко різко погіршився, і після оголошення рішення суду вона негайно у супроводі конвою залишила залу. Після лідера партії "Батьківщина" з зали видалився і суддя Родіон Кірєєв.

При цьому судова міліція попросила всіх присутніх в залі судових засідань залишатися на своїх місцях.

Наразі, сьогодні Печерський районний суд міста Києва фактично відмовився поставити на розгляд клопотання сторони захисту про дозвіл на допуск до Тимошенко лікаря для обстеження. Суддя Родіон Кірєєв на це заявив, що "всі питання захисту" будуть вирішені у встановленому законом порядку. Коли захисники звернулися з проханням назвати точний час розгляду клопотання, суддя попросив "не суперечити головуючому у справі".

"Це не суд, а розправа. Якщо суд свідомо не дає дозвіл на допуск лікаря, то суддя свідомо порушує присягу", - заявила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.