Суддя Кіреєв не пустив лікаря до Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.08.2011 20:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15002

Суддя Кірєєв не дозволив лікарю оглянути Юлію Тимошенко, якій стало зле під час сьогоднішнього засідання, хоча ця процедура могла зайняти лише кілька хвилин.

Про це заявила прес-секретар лідера партії «Батьківщина» Марина Сорока, додавши, що лікар перебував у будівлі Печерського райсуду.

Вона нагадала, що сьогодні суд через погане самопочуття Юлії Тимошенко був вимушений оголосити 10-ти хвилинну перерву.

«За законодавством суддя має стояти на захисті прав людини, відносно якої висунуте обвинувачення», - сказала Сорока.

Прес-секретар зазначила, що захист сьогодні неодноразово заявляв про те, що було порушено конституційне право Юлії Тимошенко на захист життя і здоров’я.

«Фактично людину, провина якої не доведена в суді і справа проти якої на очах суспільства та світової спільноти розвалилася, позбавили права на медичну допомогу», - наголосила вона.

За її словами, адвокати ще 3 дні тому зверталися з проханням допустити до Тимошенко в СІЗО лікаря.

«Вчора на початку засідання про це оголосив адвокат Юрій Сухов, а ввечері він написав відповідну заяву», - повідомила Марина Сорока.

«Сьогодні цілий день захисники Юлії Тимошенко просили, щоб суд дозволив лікарю, якому вона довіряє, оглянути її, натомість суд у цьому відмовив», - додала вона.

Як відомо, сьогодні Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив, що стан здоров'я Юлії Тимошенко, яка перебуває у СІЗО, різко погіршується.

«Ви знаєте як мужньо тримається Юлія Тимошенко, незважаючи на абсурдність звинувачень, незважаючи на недотримання Конституції і законів під час проведення цього ганебного процесу. Водночас вчора різко почало погіршуватись її здоров’я з незрозумілих причин: на всьому тілі проявилися синці у вигляді лопнувших судин... Юлія Володимирівна просила не повідомляти про це пресу...», - сказав Турчинов.

Між тим, Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні до 22 серпня у зв’язку з погіршенням стану здоров'я Юлії Тимошенко.

"Суд зробив перерву до понеділка до 9:30. Ця перерва необхідна для того, щоб провести медичний огляд Юлії Володимирівни Тимошенко. Лікаря її особистого, на виклику якого вона наполягає, не допустили. Відповідну заяву ми вчора давала, щоб допустили лікаря. Станом на сьогодні відповіді від суду немає", - сказав захисник Тимошенко Юрій Сухов після судового засідання.

"Якщо буде проведено обстеження, то за результатами буде зроблено висновок, чи може вона брати участь надалі в судовому засіданні. Наразі Юлія Володимирівна наполягає на тому, щоб питання її здоров'я не стало предметом для спекуляцій у судовому засіданні", - додав він.

Адвокат заявив, що сторона захисту наполягає на тому, щоб сімейний лікар Юлії Тимошенко взяв у неї кров на аналізи для встановлення причин погіршення стану здоров'я.

"Треба, щоб сімейний лікар Юлії Володимирівни просто взяв кров на аналізи, оскільки він протягом 10 років постійно спостерігає за станом її здоров'я, щоб він визначив, що відбувається, оскільки є якісь процеси, які, як мінімум, не відомі", - зазначив він.

Однак суд не зважив на аргументи захисту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.