У столиці розпочав роботу Всесвітній форум українців. Не обійшлося без скандалів

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 19.08.2011 13:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15008

Урочиста церемонія відкриття відбулася в Національному театрі опери та балету ім. Тараса Шевченка, основні заходи планується провести в “Українському домі”.

Форум пройде 19-21 серпня, в ньому планується участь 300 делегатів з понад 40 країн світу - 100 делегатів від східної діаспори, 100 - від західної і 100 делегатів з України.

Також планується, що в заходах візьмуть участь 50 почесних гостей, серед яких будуть не тільки вихідці з України, але також і іноземці, які відіграють значну роль у становленні іміджу України за кордоном.

Крім пленарних засідань, делегати візьмуть участь в 7 секціях, орієнтованих на гуманітарні питання, освіту, молодіжну політику.

Крім того, планується робота секцій з правових, інформаційних питань, а також питань, присвячених трудовій міграції та становищу українців у Росії.

Між тим, стало відомо що на п´ятий Всесвітній форум українців, який проходить в Києві, не допустили представників ВО "Тризуб" та ГО «Спільна справа» Левка Лук´яненка

«Нам голова Української всесвітньої координаційної ради Дмитро Павличко особисто виділив 15 запрошень. Інший член цієї ради Ратушний нам ці запрошення не дав. Павличко підтвердив, що Ратушний відмовився видати нам запрошення, тому що тут повинен бути Президент. З цих же міркувань заборонили виступати Левку Лук´яненку», - сказав координатор « Спільної справи » Олександр Данилюк.

«Напевно, ми для них недостатньо українці. Суцільний декаданс», - додав активіст.

Слід зазначити, що Всесвітній форум українців проходить один раз на чотири роки. Перший пройшов у 1990 році.

Головною вимогою цьогорічного форуму до Президента Віктора Януковича є «припинення політики деукраїнізації України, яку здійснюють Міносвіти та інші держустанови, що згортають використання української мови, українського медіапростору, принижують українську церкву, наступають на свободу слова, права людини».

Головною вимогою форуму до уряду України є «створення Комітету у справах закордонних українців». Це повинен бути центральний держорган, який буде здійснювати державну політику України щодо закордонних українців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.