Столична влада намагається заборонити громадянам свято не за її сценарієм

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.08.2011 15:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15018

«БЮТ-Батьківщина», Комітет опору диктатурі(КОД), який об’єднує всі провідні опозиційні партії, запрошує всіх патріотів завтра, в День незалежності, 24 серпня, об 11.00, на мітинг біля пам’ятника Т.Шевченку. Однак влада перешкоджає мирному зібранню громадян.

Про це заявив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

Він також закликав не піддаватись на провокації та дезінформацію з боку влади.

За його словами, чинна влада не лише не здатна сама достойно відсвяткувати 20-ту річницю незалежності, але й робить все для того, щоб зіпсувати свято своїм громадянам.

За його словами, по всіх областях відбуваються незаконні рішення судів про заборону проведення мітингів та зборів. Турчинов назвав це порушенням конституційних прав громадян.

Окрім того, влада напружує ситуацію, створюючи істерію навколо святкування Дня незалежності, зокрема СБУ розповсюдила заяву про можливі теракти. "Мета цього - перелякати українців, не дати їм збиратися в центрі міста, щоб відсвяткувати своє велике свято.

Між тим, у КМДА тривають переговори КОД з Олександром Поповим, який має намір звернутися у суд про заборону мирної акції у центрі столиці.

Як повідомив в ефірі 5-го каналу нардеп Сергій Соболєв, переговори тривають з учорашього дня.

«Причому ми вже запропонували йому п´яту площу на вибір. Давайте зробимо там, щоб не було жодних накладок. Рівно за півгодини до нашої чергової заявки виявляється заявка якоїсь організації «ікс», яка за півгодини до нас подала заявку на цю площу», - сказав він.

Наразі переговори ще тривають.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.