МВС передало ГПУ матеріали по позасценарному святкуванню Дня Незалежності

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 25.08.2011 11:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15030

Генеральна прокуратура України надасть правову оцінку діям деяких учасників мітингу опозиції, що відбувся вчора у столичну парку імені Тараса Шевченка.

Про це повідомляє Управління зв’язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України.

«Не звертаючи уваги на попередження державними виконавцями організаторів мітингу біля пам`ятника Т.Шевченку щодо заборони Окружним адміністративним судом столиці пішої ходи центром міста, деякі учасники мітингу вдалися до провокацій. Ці протиправні дії привели до інцидентів з міліцією. Наразі правопорушення задокументовані та найближчим часом їм буде дана правова оцінка Генеральною прокуратурою України», - сказано у повідомленні.

Управління зв’язків з громадськістю МВС України наголошує, що «забезпечення прав і свобод всіх громадян України – основне завдання органів правопорядку. Саме тому міліція зробить все можливе, щоб святкування Дня Незалежності відбулося цивілізовано».

Між тим святкові заходи у столиці відбулися без правопорушень. Обстановка була спокійна та контрольована, сказано у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, незважаючи на заборону суду проводити акції опозиції в будь-яких місцях, крім парку Шевченка, учасники мітингу з нагоди Дня Незалежності України мали намір іти пішою ходою до Адміністрації Президента, щоб передати главі держави Віктору Януковичу резолюцію, яку вони затвердили.

Однак бійці спецпідрозділу міліції «Беркут» перегородили вулицю Володимирську, щоб не допустити прохід колони до Адміністрації Президента. Також вулиця перекрита автозаками і автобусами з «беркутівцями».

Учасникам мітингу не вдалося пройти через кордон міліції, й вони почали розходитися.

Після цього організатори пішої ходи закликали людей невеликими групами різними вулицями проходити на Майдан Незалежності, де о 17.00 планувалося продовження мітингу.

На Майдані Незалежності, де зібралися прихильники опозиційних партій, відбувся мітинг. Коли мітингувальники спробували рушити у бік Банкової - дорогу перекрив спецназ МВС. Однак сутички не відбулося. Демонстранти розвернущися і рушили по Хрещатику до наметового містечка біля Печерського суду. Міліція не перешкоджала демонстрантам. Після короткого мітингу під стінами суду мітингувальники мирно розійшлися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.