Для Кіреєва принципово, кому Тимошенко сдасть аналіз крові

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.08.2011 12:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15038

Суд відмовився розглядати клопотання про надання Юлії Тимошенко дозволу на проведення медичного обстеження лікарем, якому вона довіряє, за умов збереження конфіденційності результатів аналізу крові.

"Ви свідомо одинадцятий день не даєте мені можливості здати кров особистому лікарю, якому я довіряю, що прямо порушує моє право на медичну допомогу. Я не хочу мати справу з державними лікарями, тому що не хочу, щоб була порушена конфіденційність щодо мого стану здоров'я, бо потім це з'явиться у заявах Генеральної прокуратури на телебаченні", - звернулася Тимошенко до суду з вимогою розглянути клопотання, повідомляє її персональний сайт.

У свою чергу захисник Олександр Плахотнюк повідомив суду, що начальник слідчого ізолятора не заперечує проти допуску лікаря за умов надання дозволу суду. Коли він спробував пояснити суду, до яких наслідків може призвести відкладення медичного обстеження екс-прем'єра, Родіон Кірєєв його перебив та почав зачитувати норму Кримінально-процесуального кодексу, якою регламентуються умови, за яких особа не може бути захисником.

Суддя зазначив, що сторона захисту намагається затягнути розгляд справи, звертаючись до нього з клопотаннями, і висловив сподівання, що йому не доведеться усувати захисників від розгляду справи.

Тимошенко назвала це тиском на захисників. Вона, наполягаючи на терміновості розгляду цього питання, повідомила суду, що її лікаря не допустили до обстеження.

"Єдиний аналіз, який зробили лікарі, - вони візуально оглянули краплю крові і сказали що вона нібито нормально згортається", - сказала вона.

Однак і ця спроба Тимошенко переконати суддя поставити питання на розгляду суду була невдалою.

"У нас закон один для всіх. Суд вже вирішував вказане питання", - вигукнув суддя, підвищивши голос.

"Звідки у такої молодої людини стільки жорстокості і цинізму?" – риторично запитала суддю Тимошенко.

Зараз суд перейшов до дослідження матеріалів восьмого тому кримінальної справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.