Розборки у “сильній владі”. Податкова міліція захопила відомство Хари

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 26.08.2011 12:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15039

Податкова міліція сьогодні захопила будівлю Федерації профспілок України на майдані Незалежності у Києві. Цю інформацію у коментарі для Радіо Свобода підтвердив представник медіа-центру ФПУ Юрій Робота.

За його словами, 26 серпня 10 співробітників правоохоронних органів у масках і бронежилетах заблокували центральний офіс Федерації профспілок України. «Зараз вони – на третьому, четвертому і п’ятому поверхах. Працівникам апарату ФПУ заборонено покидати свої місця. Представники правоохоронних структур та слідчі вимагають провести вилучення документів. Вони вже зайшли до кабінетів заступників, і зараз якраз зайшли до кабінету керівника ФПУ, народного депутата України Василя Хари», – повідомив Радіо Свобода Юрій Робота.

Він також зазначив, що «правоохоронці спираються на Кримінально-процесуальний кодекс, на постанови слідчих щодо проведення вилучення документів і наполягають на законності своїх дій». «Це все стосується майнових питань, які на слуху у суспільства», – сказав він.

«У нас були і Генпрокуратура, і податкова, і екологічна інспекція була – кого тільки не було. Цього разу перейшли до силових, активних дій. Ці дії відбуваються в рамках порушення податковою кримінальних справ., які стосуються майнових питань – власності ФПУ на свої майнові комплекси: на оздоровниці, туристичні об’єкти тощо», – додав представник Федерації профспілок.

Юрій Робота також наголосив, що ФПУ оцінює дії силовиків «як протиправні і незаконні». «Ми припускаємо, що тут є економічні інтереси якихось бізнес-структур, які зацікавленні у здобутті якомога дешевше земель на північному узбережжі Криму, а також активно діючих санаторіїв у Закарпатській області – тобто там, де є курортні зони», – розповів він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.