Потужні землетруси триватимуть: Земля переживає зростання сейсмічної активності

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 26.08.2011 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15040

Потужний землетрус на східному узбережжі США, який у всіх сенсах цього слова приголомшив американців, а також призвів до масових евакуацій, ще раз підтвердив, що Земля знаходиться на етапі сейсмічної активності, який загрожує новими стихійними лихами.

Про це заявив заступник директора Інституту фізики Землі Російської академії наук професор Євгеній Рогожин.

Відзначимо, в Америці за останній тиждень відбулися вже два відчутні землетруси. Один в Колорадо і інший зараз у Вірджинії. Ученим відомо, що ця зона сейсмоактивна.

За словами науковця, ми зараз знаходимося на етапі, який знаменується цілим рядом великих землетрусів.

"Це результат якоїсь активізації Землі, і сам такий період триває іноді по 10-15 років, а потім наступають моменти відносного затишшя, але наша планета зараз перебуває саме у стадії активності, яка почалася з першого десятиліття цього століття", - додав експерт.

За його словами, тішитися можна тим, що ми близькі до завершення цього циклу і років через п'ять Земля трохи заспокоїться.

Нагадаємо, у вівторок, 23 серпня, в США стався землетрус магнітудою 5,8. Поштовхи відчувалися в штатах Північна Кароліна, Вірджинія, Меріленд, Нью-Йорк, Огайо і столичному окрузі Колумбія.

Внаслідок землетрусу постраждав також Національний собор у Вашингтоні, який є однією з головних визначних пам'яток столиці США. На його центральній вежі зламано три шпиля.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.