Тимошенко звинуватила Кіреєва у порушенні КПК

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.08.2011 14:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15043

Лідер партії “Батьківщина”, екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що суддя Печерського суду Родіон Кірєєв вдається до незаконних методів, обмежуючи право сторони захисту робити заяви на будь-якому етапі судового розгляду справи.

"Ви з посмішкою та нахабством закрили мене, а зараз намагаєтеся позбавити права на захист з таким же юридичним хамством. І ви думаєте, що ви – суддя? Ви не суддя, ви перевертень. Ви використовуєте право сили замість права закону і намагаєтеся незаконно видалити моїх захисників з зали суду. Так, як усунули від справи Власенка, Титаренка. Ви думаєте це так просто зійде вам з рук? Ви просто "беспредельщик"", - заявила Юлія Тимошенко, звертаючись до судді Кірєєва, який сьогодні фактично позбавляє адвоката Олександра Плахотнюка можливості робити заяви у судовому засіданні.

Сам головуючий відмовляється заслуховувати заяви і клопотання сторони захисту. "Ваші дії в судовому засіданні неприпустимі. Ви порушуєте порядок розгляду справи. Тому суд попереджає, що суд ставитиме питання про усунення вас від розгляду справи", - сказав він Олександру Плахотнюку.

"Захист заявляє клопотання та робить заяви у судовому засіданні, які стосуються матеріалів справи та не можуть бути розцінені як затягування судового процесу", - заперечив Олександр Плахотнюк.

Адвокат Юрій Сухов при цьому зауважив, що сторона захисту виконує вимоги кримінально-процесуального законодавства. "Я хочу заперечити на дії головуючого, який робить нам зауваження, що, вносячи клопотання, ми порушуємо порядок розгляду справи. Хочу зазначити, що суд не визначав порядок і терміни подачі заяв і клопотань. Якщо суд вважає за необхідне обмежити в цьому, то хай розгляне в судовому порядку", - сказав він.

Дії судді Родіона Кірєєва викликали неабияке обурення у присутніх в залі. Перший заступник голови комітету ВР з прав людини, відомий письменник, народний депутат Віктор Таран звернувся до головуючого із закликом дотримуватися закону, який, як нещодавно заявив сам Кірєєв, "один для всіх".

Втім суддя постановив видалити народного депутата з зали судових засідань. "Якщо вам тут потрібен суд, де не будуть захищатися права людини, можете мене виганяти", - озвався Віктор Таран.

"З вашої сторони це розправа, ви дискредитуєте судову систему і правоохоронні органи. Ви фальшуєте справи, не виконуєте закони і принижуєте Україну. Ви принижуєте людей, які все своє життя присвятили Україні. Таких людей, як Віктор Таран, і таких, які зібралися в цьому залі. І ви своїм невіглаством і необізнаністю принижуєте людей, які всі життя присвятили Україні. Ви переходите всі межі і думаєте, що з автоматами можна справлятися з людьми", - заявила Юлія Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.