Влада сфальсифікувала судово-економічну експертизу у справі Юлії Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.08.2011 14:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15048

Державне обвинувачення не надало жодних підтверджень нібито порушень законодавства з боку Юлії Тимошенко.

Про це журналістам повідомив адвокат Юрій Сухов.

«Сьогодні ми закінчили ознайомлюватися з 13-м томом справи, в якому міститься найважливіший для звинувачення документ - судово-економічна експертиза, в якій нібито встановлюється завдана діями Юлії Тимошенко шкода. В цій експертизі визначається середня ціна газу 232 долари за тис. кубометрів за 2009 рік, і жодного підтвердження обвинувачення у тому, що газ закуповувався за 450 дол., немає», - сказав Сухов.

Він наголосив, що ця ціна менша, ніж досягнута за результатами так званих Харківських угод ($350 дол.).

Адвокат також повідомив, що в самій експертизі відсутнє обґрунтування висновків про завдання шкоди і немає посилання на первинні документи, як і самих документів, які начебто досліджували експерти.

У свою чергу адвокат Юрій Плахотнюк повідомив, що захист Юлії Тимошенко підніматиме питання про законність проведення даної експертизи та про обґрунтованість висновків про нібито спричинення збитків.

«Якщо цей ключовий документ складений так, що немає підтверджень з боку бухгалтерських документів, то що можна говорити про інші матеріали справи?!», - наголосив він.

«Те, що вже досліджено у матеріалах справи, свідчить, що в діях Юлії Тимошенко на посаді Прем’єр-міністра не було перевищення повноважень і не було нанесено ніяких збитків», - підкреслив Плахотнюк.

Також, за його словами, захист підніматиме питання про проведення додаткової експертизи та викликатиме експертів до суду, щоб з'ясувати, яким чином обвинуваченням робилися висновки по спричинення шкоди з боку Тимошенко.

Адвокат Микола Сірий вважає, що експертиза є сфальсифікованою, тому правоохоронними органами мають бути встановлені особи, які її проводили, та надана оцінка їхнім діям.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.