Донецька міліція переслідує громадян, які “неправильно” святкували День Незалежності

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 29.08.2011 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15050

В понеділок, 29 серпня до заступника голови Донецької обласної організації “Просвіта” Марії Олійник прийшли додому представники Ворошилівського райвідділу міліції у зв’язку з її участю в мітингу на День Незалежності.

Майор міліції Ігор Дешевий і прапорщик Дмитро Міщенко повідомили Марії Олійник, що сьогодні, об 11:00, вона повинна з'явитися у Ворошилівський райвідділ як свідок у справі про незаконне святкуванні Дня Незалежності в Донецьку 24 серпня. У разі неявки правоохоронці пообіцяли "доставити" її до райвідділу.

Як повідомлялося раніше, начальник виконавчої служби Ворошилівського управління юстиції Донецька Вадим Асадов заявив, що політичні партії і громадські організації, які, незважаючи на заборону суду, провели у Донецьку біля пам'ятника ім. Шевченка мітинг, будуть оштрафовані.

Мітингувальникам загрожує штраф від 10 до 30 мінімальних зарплат.

29 серпня, столична міліція викликала на допит Олександра Турчинова та В'ячеслава Кириленка, як організаторів заборонених мітингів на День Незалежності. За фактом "хуліганських" дій у столиці порушено кримінальну справу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.