Міліція затримала вболівальника “Динамо”. За речівку на стадіоні з “подякою” жителям Донбаса

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.08.2011 20:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15055

“Заряджаючий” фан-клубу київського “Динамо” Андрій Кориновський понад п’ять годин перебуває на допиті у Печерському райуправлінні МВС. Вболівальники ФК “Динамо” на його підтримку оголосили загальні збори біля Печерського райвідділку.

Про це "Українській правді" повідомив Євген Щелкунов, представник вболівальників київського "Динамо".

За словами Євгена, він отримав смс від Кориновського про те, що той на допиті за фактом бійки вболівальників і працівника стадіону Андрія Саламатова, який намагався зірвати банер із зображенням Романа Шухевича під час матчу з львівськими "Карпатами".

Наступне смс містило лише одне слово: "Серйозно".

За словами Щелкунова, спочатку в міліції повідомили, що не затримували Кориновського, але згодом таки визнали факт допиту.

У той же час, вболівальники "Динамо" пов'язують допит зі скандуванням "Спасибо жителям Донбасса...", яке пролунало на стадіоні після інциденту з Саламатовим.

"Як нам повідомили наші джерела в міліції, на них тиснуть з Партії регіонів за цю справу", - повідомив Щелкунов.

У даний момент вболівальники ФК “Динамо” оголосили загальні збори біля Печерського райвідділку.

Як повідомив "Українській правді" черговий Печерського РУ, прізвища Кориновського немає в журналі реєстрації управління.

Поки що Кориновського допитують як свідка, але його подальша доля невідома

У столичній міліції заперечують, що вболівальника футбольного клубу «Динамо» (Київ) затримано міліцією Печерського райуправління столиці за висловлювання на стадіоні під час матчу 7 серпня між «Динамо» та ФК «Карпати» за викрикування гасла: «Спасибо жителям Донбасса за …».

Як повідомили УНІАН у Відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС у м. Києві, молодий чоловік 1983 р.н. був викликаний для надання пояснень у кримінальній справі щодо нанесення тілесних ушкоджень 45-річному стюарду, який забезпечував правопорядок на стадіоні під час матчу між футбольними клубами «Динамо» (Київ) та «Карпати» (Львів).

«Його викликано як свідка для надання показів у справі, але не виключено, що він також міг брати участь в інциденті», - сказали у ВЗГ, запевнивши при цьому, що «жодних політичних мотивів у цьому виклику немає».

Нагадаємо, інцидент з Саламатовим стався під час матчу "Динамо" - "Карпати" 7 серпня. Пізніше президент київського клубу Ігор Суркіс оголосив про звільнення працівника стадіону, який раніше активно заявляв про свої антиукраїнські погляди.

На тому ж матчі пролунала речівка з з “подякою” жителям Донбаса. Ролик з цим відео масово тиражувався сервісом YouTube.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.