Померла відома російська акторка Любов Поліщук

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 28.11.2006 21:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1506

Сьогодні на 58-му році життя в Москві померла відома акторка театру та кіно Любов Поліщук.

Про це повідомила дочка артистки Маріета. Вона повідомила, що мама довго хворіла і померла сьогодні о 6-ій ранку.

Любов Григорівна Поліщук народилася 21 травня 1949 року в Омську. Після закінчення школи вона вирішила стати акторкою і вирушила до Москви, але спізнилася на іспити у творчі вузи і вступила до Всеросійської творчої майстерні естрадного мистецтва. Ставши акторкою розмовного жанру, Поліщук вела театралізовані програми, працювала в Омській філармонії, а на початку 80-х років перейшла до Московського театру мініатюр.

У кіно Любов Поліщук дебютувала в 1976 році, зігравши епізодичну, але роль, що запам’яталася глядачам, у телефільмі Марка Захарова "12 стільців". Акторку помітили і почали запрошувати на зйомки. Зокрема, вона зіграла у фільмах "Золота міна", "31 червня", "Пригоди принца Флоризеля", "Інтердівчинка". Особливу популярність принесли Поліщук комедії Анатолія Ейрамджана - "Моя морячка", "Бабій", а також комедія Володимира Меньшова "Ширлі-мирлі".

В останні роки Любов Григорівна працювала в театрі "Школа сучасної п’єси" і знімалася в серіалі "Моя прекрасна нянька". Але тяжка хвороба хребта не дозволяла акторці багато працювати.

Проблеми з хребтом у Любові Поліщук почалися багато років тому на знімальному майданчику телефільму Марка Захарова "12 стільців". Поліщук отримала травму під час зйомки відомої сцени танго. За сценарієм, Андрій Миронов в ролі Остапа Бендера, що носив актрису на руках, повинен був кинути її. Але асистенти забули підкласти на місце, куди належало впасти актрисі, м'який матрац. І Поліщук, впавши на бетон, сильно забила спину.

З того часу болі в хребті перетворилися для Любові Григорівни в справжні тортури. Особливо сильно вона страждала в останні декілька років. Не раз вона проходила курс лікування в різних лікарнях.

У жовтні 2005 року Поліщук поклали в Боткінську лікарню в Москві з сильними болями в хребті. Потім був курс лікування в Інституті імені Вишневського і в НДІ нейрохірургії імені Бурденко, де актрисі зробили складну операцію, видаливши частину хребта. Ледве отямувавшись після неї, Поліщук виїхала на реабілітацію в приватну ізраїльську клініку. З-за кордону вона повернулася у дуже важкому стані.

У вересні 2006 року актрису поклали в одну із спеціалізованих московських клінік. Після курсу лікування лікарі виписали Любов Григорівну додому, прописавши їй сильні знеболюючі препарати. Весь цей час поряд з дружиною був її чоловік - Сергій Цигаль...

Як повідомили радіо "Маяк" родичі актриси, прочання з актрисою пройде в четвер, 30 листопада. Місце проведення панахиди уточнюється.

Син Любові Поліщук - 34-річний Олексій Макаров (від першого шлюбу з актором Валерієм Макаровим) - в даний час кіноактор (головна роль в бойовику "Особистий номер"). Її дочка, 22-річна Маріетта Цигаль, випускниця РАТМ, недавно поступила до трупи московського театру "Модернъ".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.