Томенко назвав абсурдом виклики у міліцію політиків за святкування Дня Незалежності

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.08.2011 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15067

Микола Томенко назвав абсурдом виклики до міліції на один і той же час та у вихідні десятки політиків.

Коментуючи історії із викликами до міліції організаторів акції на 20-річчя Незалежності, Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко сказав, що влада та міліція сьогодні дійсно підтверджує свою поведінку, про яку йшлося в резолюції, прийнятій на мітингу опозиції, повідомила прес-служба політика.

«За змістом вона діє як окупаційна влада, оскільки переслідуються політики, які на День Незалежності власної країни виступали на захист українських національних інтересів, пропагували українську мову, українську культуру та популяризували національну символіку», - зазначив він.

Томенко нагадав, що він, як автор Закону про кримінальну відповідальність за наругу над національними символами, навіть і не думав, що в Україні буде влада і міліція, яка не каратиме за наругу над національними символами, а відкриватиме кримінальні справи проти тих, хто їх пропагує.

Також Томенко назвав абсурдом виклики до міліції на один і той же час та у вихідні десятки політиків. «Таке враження, що йдеться про розслідування якогось резонансного злочину», - відмітив Томенко. «В той час, коли щоденно маємо повідомлення про вбивства, зґвалтування чи інші злочини, які не розкриваються міліцією, всі сили кинуті на те, щоб з’ясувати хто організував народне святкування Дня Незалежності», - додав політик.

Також Томенко публічно попросив міліцію не лякати консьєржів і мешканців його будинку, що на Оболоні. За словами М.Томенка, його поінформували, що йому принесли вже другу повістку до міліції. Він зазначив, що це робилося таким чином, що мешканці до сих пір обговорюють процедуру цього важливого дійства. Віце-спікер попросив не турбувати його до початку сесії Верховної Ради України (6 вересня), оскільки зараз він реалізує свій громадський проект «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» і перебуває в тих регіонах, де презентуються дані об’єкти та зустрічається з людьми в цих областях.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.