Через вибух газу в Ужгороді паніка

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 30.08.2011 17:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15068

Внаслідок вибуху газу в Ужгороді постраждали троє людей. У місті та прилеглих селах припинилося газопостачання. Всього без газу залишаються 64 населені пункти.

Про це повідомляє кореспондент Української служби Бі-Бі-Сі в Ужгороді.

Вибух стався неподалік центру міста 29 серпня в другій половині дня. Вибухнув газ, який витік з магістрального газопроводу середнього тиску під землею. Пожежу вдалося ліквідувати увечері того ж дня.

За попередніми даними Міністерства з надзвичайних ситуацій, вибух стався через проведення земляних робіт фірмою "Свемон Захід України" на замовлення Закарпатської філії ВАТ "Обленерго". Припускають, що через некваліфіковано проведені роботи була "проколота" газова магістральна труба.

На перехресті вулиць Руської та Анкудінова вибух пошкодив будівлю кафе. Двоє його відвідувачів постраждали і були доправлені до лікарні із опіками. Найбільше постраждала працівниця закладу, у неї обпечено 90% шкіри.

Вранці 30 серпня газові служби Ужгорода прогнозували, що газопостачання міста відновлять упродовж двох-трьох днів, але після ретельнішої експертизи заявили, що це станеться за три тижні. Газ планують включати поетапно, навколишні села будуть підключати до газопостачання найближчими днями.

"Ми робимо все, аби газ в місті був ввімкнений якомога швидше. Наша вимога до Закарпатгазу, аби вже за два дні почали включення", - сказав мер Ужгорода Віктор Погорєлов.

Деякі райони міста через вибух також без води та світла.

В місті паніка

Ужгородці вишикувалися у черги за хлібом і купують відразу по кілька буханців. Оскільки більшість пекарень у місті працюють на газі, люди не виключають, що будуть перебої з хлібом.

Крім того, виникли черги у магазинах електроприладів та побутової техніки. Ужгородці активно купують електроплити. Дешеві моделі скінчилися ще у вівторок вранці, тож люди купують дорожчі.

Зріс попит на вугілля для мангалів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.