Україна для людей. Влада вважає, що готель важливіший за здоров’я дітей

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 30.08.2011 22:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15072

Замість трьох відділень та господарчої споруди дитячої лікарні “Охматдит” влада побудує новий корпус та готель до Євро-2012.

Три відділення мають звільнити до 9-го вересня. Переселення почалося зранку, 30 серпня. Санітарки з одного корпусу в інший перевозять речі та меблі. Три лікувальні корпуси, серед них інфекційний та для тяжкохворих - ущільнюють.

Мами хворих дітей у паніці. Свіжопофарбовані палати в цокольному поверсі хірургії підготували для дітей з інфекційними хворобами. Одномісні палати тут узагалі не передбачені. Хоча деяким дітям не можна контактувати з іншими людьми.

Мами бояться, що після переселення їхні діти залишаться взагалі без лікування. Місць після переселення передбачено менше, а їх і нині бракує.

Після знесення корпусів вивільниться два із семи гектарів землі. І на них планують зведення лише одного корпусу - на триста тридцять три ліжка. Батьки хворих дітей стверджують, що на вивільненій землі знайдеться і місце для готелю під Євро-2012.

"Ви кажете про будівництво готелю , але я не знаю, мабуть. Але до мнене ніхто не звертався, я ніде не читав, ви десь читали? Ну я про це не знаю? Я просто не знаю. Ось документи, якими я оперую", - заявив гендиректор клініки Юрій Гладуш.

У Мінохорон здоров'я повідомили, що нова лікарня буде збудовано. При цьому не поямснили, чому вивільняється так багато землі лише для одного восьмиповерхового корпусу.

Нагадаємо, у жовтні 2010 року глава Кабміну Микола Азаров наголосив, що за 2 роки будуть проведені масштабні роботи з реконструкції лікарні "Охматдит".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.