Янукович і вінок. Частина друга

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 31.08.2011 01:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15073

Пенсіонерку Галину Швидку арештували на 10 діб за те, що вона відрізала ім’я Президента від стрічки на його вінку Тарасові Шевченку.

Про це повідомив у своєму блозі Олег Медведєв.

"65-річна пенсіонерка отримала десять діб адміністративного арешту. Щойно про це мені повідомив народний депутат Сергій Сас", - написав він.

Раніше партія "Батьківщина" заявила, що зранку у вівторок, 30 серпня, Шевченківський райсуд столиці терміново приступив до "розправи" над Галиною Швидкою.

"Злочин" Галини Миколаївни (Швидкої) полягає лише в тому, що 24 серпня вона на знак протесту проти політичних репресій та розбудови диктатури в країні відрізала прізвище "гаранта" від стрічки на вінку "Тарасу Шевченку від Віктора Януковича", - йшлося у повідомленні.

Міліція у суді стверджувала, ніби вінок належить Януковичу, і своїми діями Швидка пошкодила його майно.

На думку ж представників "Батьківщини", Швидка "в міру свого розуміння захищала пам’ять Шевченка".

У Центрi громадських зв'язкiв ГУ МВС у Києвi уточнили, що Швидка зрiзала стрiчку з букета квiтiв, покладеного Президентом до пам'ятника Шевченку в Києвi 24 серпня, і за це на неї було складено адміністративний протокол за "дрiбне хуліганство".

"Вона не лише зрiзала стрiчку, а й влаштувала з цього цiлу акцiю - розiграла "спектакль", звинувачуючи всiх навколо в усiх бiдах. Усе це задокументували як ЗМI, так i групи документування мiлiцiї", - додали там, повідомляє "Інтерфакс".

"Те, що сьогодні було вчинено у Шевченківському райсуді під головуванням судді Кравця, є ніщо інше як залякування власних громадян висловлювати свою думку, погляди і переконання", - заявив Сас, повідомляє "Батьківщина".

"Я вважаю це одним із штрихів диктатури, що встановлюється в Україні", - додав він.

За словами депутата, суддя застосував до 65-річної жінки, яка прийшла мирно святкувати 20-річчя Незалежності, найтяжчу міру адміністративного покарання.

"Це при тому, що Галина Миколаївна має низку подяк і нагород з роботи і характеризується як добропорядна людина", - зазначив Сас.

Він заявив, що у ході судового розгляду так і не було доведено, що вінок є майном Президента Януковича.

За інформацією Саса, адміністративне покарання жінка "відбуватиме у СІЗО на Дарниці разом з алкоголіками, проститутками і наркоманами".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.