Вирок Тимошенко може пролунати вже наступного тижня

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 31.08.2011 11:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15075

Cуддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв може оголосити вирок у справі проти колишньої прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко вже наступного тижня.

Про це Радіо Свобода повідомив адвокат підсудної Юрій Сухов.

Водночас, захист має таку кількість клопотань перед судом, що їхній розгляд та задоволення може розтягти процес ще на кілька місяців, зазначив Сухов.
Головуючий у справі проти Юлії Тимошенко Родіон Кірєєв намагається якомога швидше формально виконати усі процедурні дії, вважає адвокат підсудної Юрій Сухов. За його словами, якщо суддя і надалі нехтуватиме правами сторони захисту, то процес може бути завершений вже за кілька днів.

«Це потрібно спитати у судді Кірєєва. Якщо він буде виконувати чинне законодавство і задовольнить усі наші клопотання, законні клопотання, які ми подамо – це буде ще кілька місяців. Бо там мають ще допитати свідків, близько 25-ти осіб. Ми маємо ще вилучити докази, які потрібні захисту. За законодавством захист не може нормально витребувати докази, тому ми просимо зробити це суд. Він має провести повторні експертизи, ми будемо на цьому наполягати. Є альтернативна експертиза, що повністю спростовує матеріали справи. Якщо він не буде задовольняти наші клопотання, то, я думаю, що наступного тижня він закінчить цей процес», ¬– заявив Сухов.

Доки грім не гримнув, Тимошенко не перехрестилася – Олійник

Суд вийшов на завершальну стадію, утім, на скільки захист затягне процес, стільки ж часу суддя Родіон Кірєєв матиме право залишати Юлію Тимошенко під вартою. Це відзначив у коментарі для Радіо Свобода депутат від Партії регіонів Володимир Олійник.

«Треба, перш за все, на себе скаржитися. Тому що я говорив: давайте цей Кримінально-процесуальний кодекс 1961 року змінимо. З 2003 року, відколи новий Кримінально-процесуальний кодекс пройшов перше читання у парламенті, що зроблено? За чинним кодексом державні органи мають право більше, ніж захист. Але це треба і на свій рахунок взяти. Доки грім не гримнув, жінка не перехрестилася», – наголосив Олійник.

Категоричних заяв щодо Тимошенко Польща не робитиме – Погребінський

Утім, доки цей процес триватиме, доти він викликатиме цікавість європейської спільноти, вважає політолог Михайло Погребінський. Зокрема, під час візиту президента Віктора Януковича до Польщі, вважає експерт.

«Є громадська думка, там усі цікавляться. Але є певний дипломатичний етикет. Запитання може бути сформульоване таким чином: що ви думаєте з приводу кримінального процесу проти лідера опозиції? Ніяких категоричних заяв, очевидно, що не буде», – зазначив Погребінський.

Юлію Тимошенко звинувачують у неправомірному підписання газових угод з Росією у 2009 році, через які було завдано фінансових збитків НАК «Нафтогаз України». 5 серпня 2011 року підсудній було змінено запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під арештом. Суддя Родіон Кірєєв з того часу відхилив 13 клопотань захисту про звільнення Тимошенко зі слідчого ізолятора.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.