Російські націоналісти у парламенті реалізують сценарій на розкол України

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.08.2011 11:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15076

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що спроба на більшості території України зробити російську мову регіональною – це складова доктрини російських націоналістів по розколу України.

Про це він сказав у вівторок в ефірі 5 каналу.

Томенко зазначив, що Законопроект стосовно мовної політики,зареєстрований у парламенті народними депутатами від Партії регіонів, є давньою доктриною російських націоналістів. Згідно з якою, для того, щоб Україна потрапила під вплив Росії, одним з ключових завдань є узаконити регіональні мови і таким чином поділити Україну на дві частини. «Тобто зробити дві такі своєрідні України – одну правильну, проросійську, а іншу – ні», - сказав політик. «Тож насправді це російські націоналісти в українській владі, які представляють російських націоналістів російської влади просто реалізують цей документ, який написаний в Росії», - додав він.

Томенко також наголосив, що такий підхід радикальної частини російських політиків, особливо напередодні президентських виборів, стає все більш популярним і в цілому у російської влади.

Водночас, Віце-спікер наголосив, що якщо влада підтримає даний Законопроект і більшість проголосує за нього хоча б у першому читанні, «тоді українська влада реалізовує російський націоналістичний проект, яким просто хоче розвалити нашу країну». «Це перший крок до розвалу України», - додав він. Пояснюючи свою думку, він наголосив, що важко уявити собі наслідки того, коли державні стандарти життя в половини країни одні, а у половини – інші. Він нагадав, що, згідно з дослідженнями, на побутовому рівні більшість говорить українською мовою. «Якщо мовою освіти і державної служби на половині території буде російська – це кінець Української Держави», - підсумував Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.