Суддя Кіреєв блокує спроби захисту надати докази невинуватості Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.09.2011 16:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15091

Суддя Кірєєв відмовляє адвокатам Юлії Тимошенко подавати докази та досліджувати їх під час засідання.

Про це заявив адвокат Юрій Сухов.

Він повідомив, що наразі у судовому засіданні відбувається стадія розгляду клопотань про витребування і долучення доказів, зокрема, декількох важливих документів, які мало витребувати слідство.

«Ми зараз фактично виконуємо функцію слідства, витребовуючи аудит «Ernst&Young», - підкреслив Сухов.

Також, за його словами, адвокати просять долучити контракти, на підставі яких поставлявся технологічний газ до «Укртрансгазу» у 2009 році, за наслідком аналізу яких можна встановити: була заподіяна шкода, чи ні.

Водночас Сухов зазначив, що суд відмовився розглядати у судовому засіданні надзвичайно важливі відеозаписи очної ставки між Тимошенко і Дубиною.

За словами адвоката, саме під час цієї очної ставки Дубина неодноразово зазначав, що жодних порушень діючого законодавства в діях Юлії Тимошенко не було.

«Суд нас фактично позбавляє можливості подавати докази і досліджувати їх у судовому засіданні, як того вимагає кримінально-процесуальний кодекс», - зазначив Сухов.

Водночас адвокат Микола Сірий додав, що як тільки до матеріалів справи буде долучено аудит компанії «Ernst&Young», проти якого зараз у судовому засіданні не заперечує представник НАК «Нафтогазу», суду нічого не залишися як закрити цю кримінальну справу.

«Зовнішній аудит з очевидністю ствердить, що в 2009-му році НАК «Нафтогаз» не мав збитків по цьому напрямку своєї економічної діяльності», - наголосив він.

У свою чергу адвокат Олександр Плахотнюк заявив, що не розуміє позицію прокуратури, яка так наполегливо заперечує проти долучення до справи низки документів.

«Ми просимо просто долучити. Оцінка цих документів буде даватися пізніше, у нарадчій кімнаті. Або ж прокуратура боїться того, що міститься в цих документах, - інакше я не можу це прокоментувати. Якщо у нас рівність і змагальність, то навіщо заперечувати?», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.