Влада свідомо знищує Юрія Луценка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.09.2011 16:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15092

Родина та захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вимагає забезпечити йому конституційне право на медичне забезпечення шляхом госпіталізації в спеціалізовану клініку та проведення належного лікування.

Про це на прес-конференції заявила дружина Ірина Луценко, повідомляє прес-служба «Народної Самооборони».

Вона повідомила, що лікарі, обстеживши 30 серпня 2011 року Юрія Луценка в Київському слідчому ізоляторі за клопотанням захисту, встановили негативну динаміку стану здоров’я заарештованого. Комісійний огляд провели спеціалісти, надані Міністерством охорони здоров’я - професор кафедри внутрішньої медицини №1 Національного медичного університету ім. О.Богомольця Ткач С.М. та головний дієтолог Міністерства охорони здоров’я України доцент кафедри внутрішньої медицини №1 цього університету Швець О.В.

Окрім того, Ірина Луценко повідомила, що тільки вчора вона отримала на руки попередній висновок лікарів від 28 травня 2011 року, в якому вже тоді був поставлений діагноз «пептична виразка шлунку та ерозійний гастрит», який потребував негайного переведення Ю.Луценка в спеціалізовану клініку для подальшого лікування.

Натомість керівництво СІЗО свідомо протягом трьох місяців приховувало офіційну інформацію про тяжкий стан здоров’я Юрія Луценка і змушувало робити висновки із візуальних спостережень, що насторожували.

«Попри те, що групою експертів МОЗ встановлено, що враховуючи прогресуючий стан захворювання, хворому, з метою уточнення діагнозу, обов’язково необхідне лікування із дообстеженням в умовах спеціалізованого гастроентерологічного стаціонару, сьогодні Печерський районний суд не дав дозволу на госпіталізацію Юрія Луценка в спеціалізований заклад», - наголосила Ірина Луценко. – «Без пояснення причин, просто відмовлено».

У медичному висновку, який зачитала Ірина Луценко, лікарями вказано: «У разі непроведення термінового належного лікування Юрія Луценка можливі незворотні негативні процеси розвитку захворювань кишково-шлункового тракту, подальше прогресування цирозу печінки з його декомпенсацією, розвитком ускладнень (крововиливів тощо) і трансформацією у рак».

«Влада свідомо знищує мого чоловіка фізично», - наголосила Ірина Луценко.

Додамо, що Юрій Луценко залишається у камері Лук’янівського СІЗО без належного медичного забезпечення в той час як судді, що розглядають його справу у суді, пішли у відпустку.

Нагадаємо також і сумновідомий факт смерті російського в’язня Сергія Магнітського, який став відомий в усьому світі через недотримання прав людини та відмову заарештованому в належному медичному обстеженні та лікуванні. У випадку С. Магнітського слідство замінило фактичні діагнози захворювань, що розвинулися у заарештованого в СІЗО, новими, не підтвердженими його медичними документами, намагаючись приховати умисний характер дій медпрацівників та посадових осіб СІЗО «Бутирка».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.