Суд над Тимошенко остаточно перетворився у більшовицький трибунал

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.09.2011 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15096

Адвокат Юлії Тимошенко Юрій Сухов заявляє, що у матеріалах справи відсутні фінансові документи та договори на транзит газу між НАК «Нафтогазом» та «Укртрансгазом», які доводять відсутність збитків та невинуватість Юлії Тимошенко.

Він повідомив, що сьогодні у суді відбуватиметься допит експертів, яким захист обов’язково задасть питання з приводу того як проводилася експертиза газових контрактів, якщо їх немає навіть у матеріалах справи.

«Або експерт написав невірні відомості, що він ці контракти досліджував, або слідчий після експертизи ці контракти кудись подів та не включив до справи»,- зазначив Юрій Сухов.

«Або один, або інший зробив дії, яким треба давати кримінальну оцінку», - додав він.

Адвокат також підтвердив, що вчора все ж таки до справи було долучено науково-консультативний висновок визнаного фахівця з кримінального права - завідувача кафедри кримінального права та кримінології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, професора Андрушка.

«З одного боку, суд задовольнив наше клопотання і долучив до розгляду економічні експертизи та науково-консультативний висновок національного університету Шевченка, в якому зазначається про відсутність складу злочину та зроблено нормативно-правовий аналіз обвинувального висновку, де чітко зроблений аналіз, в якому зазначено, що обвинувальний висновок за своїм змістом не містить наявності складу злочину та перевищення службових повноважень», - сказав Юрій Сухов.

«А з іншого боку - суд відмовив у задоволенні наших клопотань про залучення висновку незалежного міжнародного аудиту компанії «Ернст&Янг» і в залученні контрактів між НАК «Нафтогаз України» та «Укртрансгазом», на підставі яких поставлявся у 2009 році технічний газ», - зазначив адвокат.

«Ці документи є принциповими, адже вони містять інформацію, яка безумовно виправдовує Юлію Тимошенко», - наголосив Юрій Сухов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.