Свідок у справі Тимошенко заявив, що директиви готував, насправді, Дубина

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.09.2011 15:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15114

Свідок у справі Юлії Тимошенко, колишній керівник служби із забезпечення діяльності прем’єр-міністра Михайло Лівінський не виключає, що директиви голові НАК “Нафтогаз України” Олегу Дубині на переговори між “Нафтогазом” та “Газпромом” готувалися представниками НАК “Нафтогаз України”.

"Я вважаю, що, скоріше за все, цей документ був підготовлений або в Міністерстві палива та енергетики, що менш вірогідно, або, скоріше за все, представниками НАК "Нафтогазу", - сказав Михайло Лівінський сьогодні у судовому засіданні, даючи вільні покази у справі.

Про це повідомляє офіційний сайт Юлії Тимошенко.

Михайло Лівінський зазначив, що директиви могли готуватися саме фахівцями НАК "Нафтогазу" через те, що вони стосувалися нафтогазової галузі.

"Я не готував цей документ, вказівок на його вироблення не отримував. Я думаю, що цей документ готувався зовні", - додав він.

За його словами, директиви на переговори між господарюючими суб’єктами НАК "Нафтогаз" та ВАТ "Газпром" не підготовлені відповідно до правил оформлення документів Кабінету міністрів.

"Його готували люди, які не знають правил оформлення документів Кабінету міністрів, не відповідають правилам діловодства. Зокрема, він навіть виконаний іншим шрифтом", - зазначив Михайло Лівінський.

"На директивах немає підпису прем'єр-міністра, стоїть печатка прем'єр-міністра, завірена факсиміле", - заявив Лівінський.

За його словами, "якщо подивитись на зовнішній вигляд цього документа, який я тримаю у руках, то по-перше, треба звернути увагу на те, що в документі різний шрифт; на першій сторінці є пунктуаційні помилки, є зайві пробіли і зайві коми: це жах і невміння працювати. Я оформлення документів відчуваю шкірою, оскільки працював у департаменті документообігу і за таке оформлення треба бити по руках. Документ оформлений неправильно", - заявив Лівінський.

Він допускає, що цей документ готували в Мінпаливенерго або, швидше за все, в НАК Нафтогазі, оскільки в документі багато вузькопрофільних термінів і цифр.

Лівінський також наголосив, що у Кабміні документи готуються дуже ретельно, існують спеціальні шаблони з чітко затвердженими правилами, а цей документ підготовлено поза правилами і поза шаблонами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.