Біля Печерського суду “Беркут” зачистив намети

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.09.2011 18:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15116

Працівники “Беркуту” оточили намети, потрощили їх, застосовуючи грубу фізичну силу до громадян, а також до народних депутатів, які намагаються захистити ці намети.

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

За словами народних депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина», під’їхало близько десяти автобусів працівників «Беркуту». Після сутичок з людьми, беркутівці силою демонтували намети. 8 людей затримано. Під час затримання працівники «Беркуту» тягнули людей за руки і ноги по асфальту, після чого посадили їх в автозак.

Наразі беркутівці огородили залізним ланцюгом місце, де були встановлені намети.

Народні депутати від «БЮТ-Батьківщини» за допомогою гучномовців намагалися переконати не чіпати намети.

Як відомо, на протилежному боці Хрещатику було встановлені намети громадських приймалень народних депутатів.

Зокрема, частину наметів сьогодні встановила Коаліція учасників Помаранчевої революції (КУПР).

У ЦГЗ МВС столиці мають свою версію подій.

5 вересня 2011 року близько 16.30 на непарному боці по вул.Хрещатик у м.Києві, напроти входу до арки двору будівлі Печерського суду, група громадян однієї з громадських організацій намагалися незаконно встановити туристичні намети.

Законну вимогу працівників міліції пред’явити документи на встановлення наметів у центральній частині міста ці громадяни проігнорували, свої незаконні дії по встановленню наметів, усупереч зауваженням працівників міліції продовжували, припинити свої дії відмовилися.

Виконуючи вимоги чинного законодавства, працівники міліції припинили протиправні дії зазначеної групи громадян. При цьому сімох осіб, які вчинили злісну непокору, було затримано.

П’ять туристичних наметів, які встигли незаконно встановити, були демонтовані та передані до комунальної служби з благоустрою м.Києва для вирішення їх подальшої долі згідно чинного законодавства.

Затримані доставлені до Шевченківського райуправління міліції, відносно них складені адміністративні протоколи згідно ст.185 КуПАП з подальшим спрямуванням матеріалів до суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

Інформація, яка з’явилася у деяких ЗМІ про те, що біля Печерського суду демонтоване наметове містечко, не відповідає дійсності.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.