Хто стоїть за арештом дружини Кириченка?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.09.2011 21:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15119

У справі про затримання дружини колишнього партнера Лазаренка Ізабелли Кириченко фігурує народний депутат.

Як повідомив "Українській правді" позафракційний Володимир Пилипенко, це він написав заяву до правоохоронних органів у зв'язку з підозрою в шахрайстві Кириченко.

"Ми хотіли придбати офіс для здійснення моєю дружиною нотаріальної діяльності. Перед укладенням договору стало відомо, що приміщення під арештом", - розповів депутат.

За його словами, представники продавця заспокоювали його, переконуючи, що арешт знято.

"Нам показали копію постанови Генпрокуратури, що приміщення більше не перебуває під арештом. Я звернувся до своїх знайомих в Генпрокуратуру перевірити, чи перебуває приміщення під арештом. Виявилося, що постанови про зняття арешту не існує в природі", - зазначив депутат.

"Я з дружиною написали заяву до правоохоронних органів, і цих зловмисників затримали. Звичайно, я міг би цього не робити, але тоді вони кинули би когось іншого", - додав Пилипенко.

Пилипенко був обраний до парламенту за списком БЮТ, але потім виключений з її складу. Входить до неформальної "групи Портнова".

Як відомо, у п’ятницю в Києві було затримано Ізабеллу Кириченко, дружину колишнього бізнес-партнера екс-прем'єра Павла Лазаренка Петра Кириченка.

Джерела в оточенні Кириченко зазначають, що підозрювана заперечує підробку документів, а у своєму затриманні підозрює політичні мотиви.

Чоловік затриманої Петро Кириченко проживає в США. Він був головним свідком проти Павла Лазаренка на території Америки.

Нещодавно перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що прокуратура перевіряє свідчення про те, що гроші за вбивство Євгена Щербаня були заплачені з рахунків Лазаренка.

"Допитаний прокуратурою США свідок у справі Лазаренка прямо сказав, що кіллер за вбивство Щербаня отримав гроші з рахунків Лазаренка і Тимошенко", - сказав Кузьмін.

Пізніше стало відомо, що цим свідком начебто є Петро Кириченко.

Від “Аратти”: Між тим, у "Громаді" наполягають, що Кузьмін поширює інформацію, яка не відповідає дійсності. Насправді, ні вбивство Вадима Гетьмана, ні вбивство Євгена Щербаня не були предметом розгляду американського суду.

Насправді цю інформацію поширили підлеглі тодішнього генпрокурора Михайла Потебенька. Очевидно, на замовлення Банкової, якою керував Кучма. Той самий Кучма, якого нині та ж сама Генпрокуратура звинувачує у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе..


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.