Вчора у Києві вантажівка зіткнулася з 14-ма автомобілями

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 29.11.2006 15:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1512

Вчора у Києві сталася величезна аварія, - КАМАЗ з металобрухтом протаранив 14 автомобілів, водії дивом залишилися у живих.

Водій мікроавтобуса народився в сорочці

Вчора, о 16-й годин 38 хвилин, в Києві, у вантажного автомобіля з напівпричепом під керуванням мешканця Київської області, 1963 р.н., що рухався по проспекту Червонозоряному, з боку вул. А. Головка у напрямку пл. Московської, на спуску перед перехрестям пр. Червонозоряний - вул. Кайсарова відмовила гальмівна система. Вантажівкою перевозили 10 тонн металобрухту, - повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

Водій не впорався з керуванням і щоб уникнути зіткнення з машинами, які зупинилися на забороняючий сигнал світлофора на боковій смузі у попутному напрямку, виїхав на смугу зустрічного руху. Але там теж було багато авто, з якими не вдалося уникнути зіткнення. Зачепивши автомобіль “Форд”, який виїхав на перехрестя, вантажівка протаранила ним ще декілька машин.

Загалом у дорожньо-транспортній пригоді пошкоджено 14 легкових автомобілів та мікроавтобусів (у тому числі й автомобіль “швидкої допомоги”).

Водії двох автомобілів, що зазнали найбільших ушкоджень і не підлягають відновленню, за свідченням медиків, народилися у сорочці. Наразі вони перебувають у 17-й столичній лікарні.

Подібна дорожньо-транспортна пригода на цьому ж перехресті сталася першого червня поточного року. Тоді відмовили гальма у вантажівки “Інтернешінел” з напівпричепом, внаслідок чого вона зіткнулася з 15-ма легковими автомобілями та велосипедистом, що теж зупинилися на перехресті на червоний сигнал світлофора.

За фактом вчорашньої дорожньо-транспортної пригоди триває слідство. Згідно з вимогами Правил дорожнього руху (п.п.2.3(а), “для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний перед виїздом перевірити і забезпечити технічно справний стан і комплектність транспортного засобу, правильність розміщення та кріплення вантажу”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.