Активістів, які вчора намагалися встановити намети на Хрещатику - судитимуть

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.09.2011 12:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15124

5 вересня 2011 року близько 16.30 по вул.Хрещатик,27 у м.Києві, працівниками міліції було припинено протиправні дії групи громадян однієї з громадських організацій, які намагалися незаконно встановити туристичні намети на тротуарі.

Про це повідомляє ЦГЗ ГУ МВС м. Києва.

Сімох активних учасників, які вчинили злісну непокору, було затримано та доставлено до Шевченківського райуправління міліції. Відносно них складені адміністративні протоколи згідно ст.185 КуПАП з подальшим спрямуванням матеріалів до суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства.

Серед сімох затриманих лише троє мешканці столиці, двоє - помічники народних депутатів України, одна особа двічі раніше засуджена за вбивства у середині 1990-х років та шахрайства у 2007. Обидва злочини вчиненні в Одеській області.

Після складання адміністративних матеріалів двоє осіб були залишені у кімнаті для затриманих, решта - відпущені до судового засідання.

Судовий розгляд адміністративних справ цих порушників призначено на сьогодні.

Між тим, встановлення нових наметів на Хрещатику через дорогу від суду було абсолютно законним.

Про це йдеться в заяві прес-служби партії «Батьківщина».

«У Київській міській державній адміністрації зареєстровано щонайменше три заявки на встановлення виїзних громадських приймалень народних депутатів України», - повідомляє «Батьківщина».

Так, одна заявка була подана громадською організацією, ще дві – Київською міською та обласною партійними організаціями «Батьківщини». Усі дозвільні документи демонструвалися міліції під час встановлення наметів.

«Таким чином, міліція брутально порушила закон, коли із застосуванням сили знесла встановлені намети. Влада вкотре довела, що її мета – перетворити України на поліцейську державу, де кожна вільна думка блокується дубинками «Беркуту», - підкреслили у «Батьківщині».

У партії також повідомили, що серед 8-х затриманих під час розгону наметів є депутат обласної ради та кілька помічників народних депутатів. Їхнє затримання вимагає спеціальної процедури, якої теж не було дотримано.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.