Гепа викинув на вулицю “Спадщину”

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 7.09.2011 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15134

Приміщення українського націонал-патріотичного освітнього і культурного центру Харківського міського товариства «Спадщина» з 2003 року знаходилося в самісінькому центрі Харкова – на вулиці Сумській.

Але з минулої п’ятниці кімнати його порожні. 2 вересня судові виконавці в присутності міліції винесли майно співробітників офісу.

Виселити товариство «Спадщина» – так звучить постанова Харківського міського апеляційного господарчого суду. Від 2009 року в суді нижчої інстанції тривали баталії між управлінням комунального майна та приватизації Харківської міської ради та міським товариством «Спадщина».

Аргументи юристів міського управління комунального майна зводяться до того, що буцім «Спадщина» веде комерційну діяльність та незаконно здає приміщення у суборенду приватним фірмам. Позицію влади харківським журналістам прокоментував міський голова Геннадій Кернес: «Це приміщення використовувалося не за призначенням, тому що його передали в оренду іншим комерційним структурам за іншими умовами. Тому ми подали до суду. Суд виграно, відповідне рішення набуло чинності».

Член правління товариства «Спадщина» Роман Черемський спростовує звинувачення мерії: комп’ютерного клубу в цьому приміщенні ніколи не було, а курси журналістики і комп’ютерних технологій велися на внески слухачів. Роман Черемський вважає, що управління комунального майна не мало права розривати договір про оренду приміщення. Він каже, що 2003 року тодішній міський голова Володимир Шумілкін виділив приміщення «Спадщині» на необмежений час.

«Оренда не закінчена, бо дотепер діє рішення виконкому Харківської міської ради №811, яке ухвалили у 2003 році. Його жоден суд не скасовував», – розповів в інтерв’ю Радіо Свобода Роман Черемський.

Влада Харкова придушує український громадський рух – Бойко

Виселення товариства «Спадщина» – це черговий крок мерії в придушенні українського громадського руху та діяльності українських культурних центрів, каже поет Віктор Бойко. За останні півроку обласна влада закрила український культурний центр та будинок народної творчості.

«Наша нація, наш етнос має за основу не державні установи, не державну якусь інституцію, а громаду, яка здавна в Україні була найважливішою суспільною інституцією. Але сила, яка хоче мати абсолютно необмежену владу, намагається знищити громаду. Тоді етнос і нація стають просто населенням певної території, яким можна маніпулювати, як завгодно. Із цим завданням нова влада цілком справляється», ¬– зазначає заступник голови правління харківського обласного відділення Українського фонду культури Віктор Бойко.

Справу товариства «Спадщина» незабаром розглядатиме Вищий господарчий суд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.