Україна для людей. Тушкований парламент відібрав у пенсіонерів 42 мільярди гривень

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.09.2011 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15135

Верховна Рада скасувала свою ж норму закону, згідно з якою з 1 січня 2012 року мав бути проведений перерахунок пенсій для тих, кому вони булі нараховані в 2006-2009 роках, причому відповідно до середньої зарплати за 2009 рік.

У результаті, в середньому пенсії по Україні мали бути підвищені з нового року на 330 гривень.

Причиною для перегляду закону стало не лише вето президента Віктора Януковича, у тому числі через вимоги Міжнародного валютного фонду, але і те, в яких умовах була прийнята ця поправка до пенсійної реформи - її не ґрунтовно перевірив відповідний комітет Верховної Ради, а депутати голосували за проект реформ похапцем. Крім того, поправка значно збільшувала витрати Пенсійного фонду, на 42 млрд грн, а відповідно до пенсійної реформи витрати необхідно навпаки скоротити, пише Дело.

Перерахунок пенсій, згідно вже скасованої поправки, автором якої був Арсеній Яценюк, мав бути проведений відповідно до середньої зарплати за 2009 рік, в якому вона складала 1650 грн.

"Мало того, що ви підвищили пенсійний вік, мало того, що ви пенсіонерів прирекли на жалюгідне існування. Ви тільки що голосуванням відмінили поправку, внесену мною, яка вимагала від уряду України перерахунку пенсій для 10 мільйонів пенсіонерів і збільшення цих пенсій на 334 гривень. Те, що робить сьогодні провладна більшість - не що інше, як знущання з народу", - заявив Яценюк.

У свою чергу глава фракції Партії регіонів в парламенті Олександр Єфремов відмітив, що у бюджеті просто немає грошей для підвищення пенсій.

"Коли ця людина вносить абсолютно провокаційну поправку, в результаті якої бюджет Пенсійного фонду повинен збільшитися на 42 мільярди гривень, яких сьогодні просто немає, це провокація", - заявив Єфремов.

За його словами, саме через нестачу грошей у бюджеті депутатам довелося для розрахунку пенсій брати нижчі стандарти 2006-2008 років.

Закон набуде чинності після підписання його президентом.

Нагадаємо, 8 липня депутати Верховної ради за підсумками майже 16-годинного засідання ухвалили в другому читанні та в цілому проект пенсійної реформи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.