У Росії зазнав катастрофу літак, на борту якого була хокейна команда

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.09.2011 21:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15144

7 вересня під Ярославлем зазнав авіакатастрофи Літак ЯК-42, на борту якого перебувало 44 людини - хокейна команда “Локомотив” Ярославль і технічний персонал літака.

Загинуло 44 людини - 36 хокеїстів і 8 членів екіпажу.

Серед загиблих хокеїстів четверо вихідців з України - це Олександр В'юхін, Данило Собченко, Віталій Анікеєнко та тренер Анатолій Хоменко.

Серед загиблих опинився і знаменитий словацький хокеїст Павол Демітра.

За попередніми даними МНС РФ, двоє людей вижили і перебувають у важкому стані. Це російський хокеїст Олександр Галімов і один член екіпажу.

АВАРІЯ

Літак, який вилетів з аеропорту "Туноша" о 15:05 за київським часом, не зміг набрати безпечну висоту і зачепив антену маяка, що знаходиться за ВПП.

Після цього літак розвалився на частини і впав. Одна частина фюзеляжу впала у річку Волга.

Поки основною причиною краху вважається відмова техніки.

За повідомленнями МНС РФ, до ліквідації наслідків аварії було залучено 103 людини і 44 одиниці техніки, у тому числі від МНС Росії - 64 особи і 17 одиниць техніки.

Також на місці катастрофи залучені психологи Головного управління МНС Росії по Ярославській області, група ЦЕПП МНС Росії спрямована авіацією, додатково виїхали 2 групи психологів з Москви.

На місці проводяться аварійно-рятувальні заходи. З води витягли тіла 26 чоловік.

ЛОКО ЛЕТІВ ДО МІНСЬКА

Зазначимо, що літак повинен був здійснювати рейс за маршрутом Ярославль - Мінськ. Хокеїсти "Локомотива" летіли на матч першого туру Континентальної хокеїної ліги проти мінського "Динамо".

Відомо, що загинули хокеїсти з шести країн: Росія, Чехія, Словаччина, Швеція, Німеччина і Латвія.

Зауважимо, що ця авіакатастрофа не є першою аварією на теренах СНД, в якій загинула спортивна команда. 32 роки тому загинула футбольна команда "Пахтакор" (Ташкент). За трагічним збігом обставин футболісти також летіли до Мінська.

ПОДРОБИЦІ ОЧИМА ОЧЕВИДЦІВ

Очевидці та поліцейські, які знаходилися на місці катастрофи літака Як-42, у якій загинули гравці хокейної команди "Локомотив", розповіли подробиці трагедії.

Дорожні поліцейські, які чергували в момент аварії на трасі поруч з аеропортом, розповіли, що бачили полум'я "розміром з 9-поверховий будинок". За їх словами, літак "толком не злетів" з аеродрому, а впав відразу ж після того, як відірвався від землі.

Місцевий житель Євген розповів, що стояв неподалік, за церквою, і чув спочатку гул зльоту, потім гуркіт. Полум'я літака, що горів було вищим за церкву, розповів очевидець.

На місці катастрофи працюють 104 співробітників МНС. До місця падіння літака вже прибув заступник глави адміністрації президента Росії Владислав Сурков - як повідомляється, за дорученням Президента Мєдвєдєва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.