Україна не пропустила російське військове судно через Керченську протоку

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 8.09.2011 20:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15163

Керченський центр регулювання руху суден намагався не пропустити через Керченську протоку військовий корабель Чорноморського флоту Росії.

Великий десантний корабель ЧФ РФ “Азов”

"Українська сторона висунула претензії до корабля "Азов" Чорноморського флоту Росії, у зв'язку з чим йому довелося проходити протоку по російській стороні фарватеру. В даний час корабель прямує в Азов", - сказали в штабі Чорноморського флоту.

Є кілька версій причин інциденту. Одне інформоване джерело розповіло, що українська сторона зажадала за проходження по Керченській протоці лоцманські збори, але росіяни платити відмовилися.

За словами іншого співрозмовника, на проходження цього корабля були не належним чином оформлені документи, що і стало причиною проблем.

Російський корабель "Азов" у четвер попрямував до міста Азов, який 11 вересня святкуватиме свій День міста.

Нагадаємо, у квітні 2010 року в Харкові влада України й Росії домовилися продовжити перебування Чорноморського флоту Росії в Україні до 2042 і прив'язати ціну оренди за його розташування до ціни на газ. Нещодавно в Росії заявили, що можуть розірвати харківські угоди, якщо Україна спробує у суді розірвати газові контракти Юлії Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.