Надзадача чинної влади: як роздерибанити ГТС?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.09.2011 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15168

Приєднавшись до третього енергетичного пакету Європейського союзу, Україна фактично знімає заборону на приватизацію свої газотранспортної системи (ГТС), вважають у Міненерго.

Україна вирішила домовитися про спільні дії з Єврокомісією після того, як "Газпром" запустив першу лінію газопроводу "Північний потік", велика частина якого пролягла по дну Балтійського моря, повідомило високопоставлене джерело видання Комерсант-Україна у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

"Це загрожує падінням обсягів транзиту газу через Україну, і для нас зараз важливо заручитися підтримкою Європи - і щодо роботи нашої газотранспортної системи в майбутньому, і, найголовніше, щодо того, як нам далі переглядати контракти", - пояснило джерело.

"Фактично приєднання України до цього документу означає кінець заборони на приватизацію української ГТС або на створення спільного підприємства на її базі", - сказав глава альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик.

Нагадаємо, що раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що для перегляду існуючих договорів на постачання газу Україна повинна запропонувати Росії нові форми співробітництва, зокрема створення спільного підприємства на базі своєї ГТС.

Зазначимо, директор департаменту Євросоюзу Міністерства закордонних справ Василь Філіпчук повідомив, що Україна готова приєднатися до третього енергетичного пакету ЄС вже в 2012 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.