Москаль написав Пшонці, що його підлеглі висмоктали справу Луценка з якогось пальця

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.09.2011 14:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15171

Народний депутат Геннадій Москаль звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки із депутатськими зверненнями, в яких просить зняти з екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка висунуті йому обвинувачення.

Про це повідомляє прес-служба «Народної Самооборони».

Нардеп наголошує, що у справі Луценка Генпрокуратура замість передбачених законом трьох організованих злочинців знайшла лише двох – самого Луценка і його водія.

«Для засудження Юрія Луценка за відзначення Дня міліції та виділення водію квартири немає юридичних підстав», – наголошує Москаль.

Він додає, що поняття «святкові заходи», якими, на думку слідства, екс-міністр порушив постанову Кабміну «Про економію бюджетних коштів», не визнають жодні експертизи.

Відзначення Дня міліції відноситься до «урочистих заходів», які починаються з виконання Державного гімну та винесення Державного прапора України. Ще в 1992р. Президент Л.Кравчук видав Указ № 567/92 «Про День міліції», де чітко сказано: «У День міліції в містах Києві, Сімферополі, Севастополі, обласних та районних центрах, містах обласного підпорядкування проводити урочисті заходи». День міліції в 2008 та 2009 рр. (за часів керування МВС Ю.Луценком) відзначався у повній відповідності до згаданого Указу, який не скасовано, не опротестовано, не відмінено в судовому порядку, і який має вищу юридичну силу, ніж постанова Кабміну від 20 жовтня 2008р. «Про економію бюджетних коштів».

Москаль також нагадав, що Держказначейство України, яке здійснює контроль за дотриманням бюджетного законодавства при перерахуванні коштів, не знайшло у фінансуванні МВС святкування Дня міліції жодних порушень.

«Немає юридичних підстав і для притягнення Ю.Луценка до кримінальної відповідальності за виділення квартири водію», - упевнений народний депутат.

За його словами, суб’єктивна сторона ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) характеризується прямим умислом та корисливим мотивом. Ні того, ні іншого Генпрокуратура в діях Ю.Луценка не знайшла.

«Екс-міністру інкримінують «вчинення злочину організованою групою», однак під такою групою розуміється «стійке об’єднання трьох і більше осіб, які спеціально організуються для спільної злочинної діяльності», тоді як звинувачення пред’явили тільки двом особам – екс-міністру та його водію. Хто ж тоді третій?», - обурюється Москаль.

«Крім того, для «організованої групи» необхідні кваліфікуючі ознаки – «розроблений і схвалений учасниками групи план, розподіл ролей, наявність організатора, вербування нових членів…». Нічого цього в діях Ю.Луценка та його водія немає», - наголошує політик.

Москаль направив Генпрокурору В.Пшонці депутатське звернення з проханням зняти з підсудного звинувачення за наведеними епізодами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.