Гілларі Клінтон написала Януковичу про політичний суд над Тимошенко

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 12.09.2011 19:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15184

Держсекретар США Гілларі Клінтон та міністр закордонних справ ЄС Кетрін Ештон написали листа президенту України Віктору Януковичу щодо арешту екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Так речник відомства з зовнішніх справ ЄС Майкл Манн повідомив, що лист, написаний минулої п'ятниці Клінтон і Ештон, має "приватний характер".

Дипломат, який перебуває у Брюсселі та знайомий із текстом листа повідомив: "Я думаю буде справедливо сказати, що у листі висловлюється стурбованість щодо стану демократії в Україні та при цьому особлива увага приділяється арешту Юлії Тимошенко, який викликає занепокоєння".

"У листі йдеться про стурбованість політично вмотивованими судовими процесами взагалі, а також про те, що такі дії можуть нанести шкоду репутації Януковича", - повідомив співрозмовник.

Нагадаємо, колишнього прем'єра Юлію Тимошенко звинувачують у перевищенні службових повноважень під час підписання в 2009 році газових контрактів між Україною і Росією.

З 5 серпня вона перебуває у СІЗО. Раніше Тимошенко вже неодноразово заявляла, що вважає себе невинною і справу проти неї необхідно закрити у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Сьогодні суддя Родіон Кірєєв оголосив перерву у слуханнях справи екс-прем'єра до 27 вересня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.