Опозиція впіймала Азарова на міжнародній дезі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.09.2011 13:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15189

В інтерв’ю виданню Le Figaro прем’єр-міністр Азаров вдався до цинічної брехні щодо справи проти Юлії Тимошенко.

Про це заявили в прес-службі партії «Батьківщина».

Так, у відповіді вже на перше питання французьких журналістів Азаров збрехав як мінімум тричі, повідомляє «Батьківщина».

Брехня №1. Азаров заявив, що в 2009 році Юлія Тимошенко особисто підписала з Путіним договір про ціни на постачання російського газу. Це відверта неправда, оскільки всі документи підписували керівники господарюючих суб’єктів - НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром». Юлія ж Тимошенко, нагадаємо, в умовах жорсткої конфронтації змогла домовитися про 20%-у знижку на газ та придбання державою за низькими цінами неоплаченого компанією «РосУкрЕнерго» газу.

Брехня №2. Азаров переконує французьке видання, що Юлія Тимошенко сфальсифікувала документи. Достатньо переглянути повідомлення з судових засідань, щоб переконатися, що всі свідки однозначно запевнили, що директиви Прем’єр-міністра України були складені у відповідності до правил оформлення подібних документів. Фальсифікацією ж документів насправді займається влада, до якої належить сам Азаров – підробляючи не лише окремі експертизи, а й загалом всю кримінальну справу проти Юлії Тимошенко.

Брехня №3. Азаров стверджує, що газова угода від 2009 року не була схвалена ні урядом, ні «Нафтогазом». До відома Азарова: уряд України схвалив підписані газові угоди на засіданні 21 січня 2009 року, правління НАК «Нафтогаз України» - на засіданні 28 січня 2009 року. Більше того, на засіданні 12 січня «Нафтогаз» уповноважив свого керівника підписувати будь-які контракти.

«Розміщення брехливих інсинуацій у закордонних ЗМІ, чим зараз активно займається влада, не зможе приховати правди про відверте беззаконня і політичні репресії в Україні», - вважають у «Батьківщині».

«Цинічною брехнею про справу Юлії Тимошенко влада вже не вперше компенсує свою підступність та безпорадність», - заявили в партії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.