В Умані хасиди вважають місцевих мешканців холопами?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 13.09.2011 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15190

За два тижні до єврейського Нового року в Умані вже відбуваються конфлікти між хасидами та місцевими жителями.

Перша хвиля конфліктів трапилася в останні кілька днів, пише KyivPost.

Спочатку кілька десятків місцевих мешканців знесли частину паркану, який огороджує ділянку хасидів на вулиці Пушкінській.

За парканом знаходиться їдальня, де в свято будуть безкоштовно годувати всіх прочан. Місцеві жителі скаржаться, що паркан перегороджує їм шлях.

Хасиди написали заяву в міліцію, проте там поки ситуацію коментувати відмовилися.

Однак, парканом справа не обмежилася. Син відомого хасидського діяча Даніеля Даяна, який очолює хасидський благодійний фонд, 9 вересня потрапив у сутичку з місцевим жителем. За словами постраждалого Олега Денисюка, той побив його лопатою.

"Я йшов з друзями по вулиці, а він їхав на моторолері і наїхав мені на ногу, може бути ненавмисно. Я крикнув від болю, друзі почали кричати. ​​Пішла сварка, потім він зайшов у приміщення, схопив там лопату і вдарив мене по голові. Є свідки, їх опитала міліція", - розповів Денисюк.

Представник Даніеля Даяна Шимон Басков підтвердив, що конфлікт був, але каже, що Денисюк був п'яний і перекривав хасиду дорогу. У міліції інцидент поки не коментують.

Нагадаємо, під час торішнього паломництва Умань відвідало коло 25 тисяч хасидів. Він став найбільш неспокійним за всю історію - тоді в різанині і бійках постраждали два місцевих жителя, міліціонери і кілька хасидів. Десятьох паломників затримали і депортували в Ізраїль. Цього року в Умані очікують приїзду десятків тисяч паломників.

Хасиди, які представляють одну з гілок іудаїзму, приїжджають до Умані святкувати єврейський Новий Рік, який цього року відзначають з 28 по 30 вересня. Свято паломники відзначають на могилі засновника брацлавського хасидизму рабі Нахмана, який помер в Умані в 1810 році.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.