Печерський суд нібито дозволив обстеження Луценка за межами СІЗО

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.09.2011 13:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15198

Печерський районний суд Києва 13 вересня дав дозвіл на повторне обстеження стану здоров’я екс-глави МВС України Юрія Луценка за межами слідчого ізолятора.

Про це сьогодні, 14 вересня, повідомила Державна пенітенціарна служба України.

"Проведення зазначеного обстеження планується здійснити найближчим часом на базі одного зі спеціалізованих медичних закладів охорони здоров'я м. Києва у складі комісії Міністерства охорони здоров'я", - зазначено в повідомленні.

У пенітенціарній службі наголосили, що йдеться про дозвіл на "інструментальне обстеження" екс-міністра за запитом керівництва Київського СІЗО в рамках виконання рекомендацій комісії Міністерства охорони здоров'я.

Як повідомлялося, вчора, 13 вересня, дружина Луценка заявила, що суддя відмовився госпіталізувати Юрія Луценка за межі СІЗО.

Як повідомлялося раніше, Юрія Луценка затримали 26 грудня 2010 року. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Екс-міністр перебуває в Лук'янівському СІЗО в Києві. Апеляційний суд Києва 22 квітня 2011 року продовжив йому термін арешту до 26 травня, після чого екс-міністр заявив про намір з 22 квітня почати голодування, яке він продовжував до 24 травня.

1 вересня захисники Луценка заявили про серйозну загрозу його життю і здоров'ю. На прес-конференції дружина і захисниця підсудного Ірина Луценко заявила, у нього цироз печінки, який за відсутності лікування може призвести до онкологічного захворювання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.