Послідовники Вишинського хочуть ввести цензуру в соціальних мережах

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 14.09.2011 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15200

Генеральні прокурори держав - учасниць СНД єдині в думці, що необхідно упорядкувати користування Інтернетом.

Про це заявили генпрокурори СНД на спільній прес-конференції за підсумками засідання Координаційної ради генеральних прокурорів СНД, яке проходить сьогодні у Мінську.

Генпрокурор Росії Юрій Чайка, зокрема, відзначив: "Ви, напевно, пам'ятаєте, що нещодавні заворушення у Лондоні були викликані і певними закликами у соцмережах. Тому контроль має бути. Однак це має робитися в рамках розумного, з дотриманням інтересів і свобод громадян".

У свою чергу, білоруський прокурор Григорій Василевич заявив, що в Інтернеті нерідко публікуються наклепи і різні тексти, які підбурюють до незаконних дій.

"Все це зумовлює необхідність підготовки відповідного міжнародного документа, який би упорядковував користування Інтернетом", - сказав Василевич.

На думку Василевича, подібний документ міг би бути прийнятий на рівні ООН.

Крім того, керівники делегацій прокуратур Казахстану, Киргизії також висловилися на підтримку цієї ініціативи.

Як повідомлялося раніше, сьогодні в Національній бібліотеці Білорусі пройшло засідання Координаційної ради генеральних прокурорів країн - учасниць СНД.

13 вересня з посиланням на джерела з'явилася інформація, що Організація договору про колективну безпеку має намір зайнятися моніторингом соціальних мереж.

Метою моніторингу, згідно з інформацією видання, стане "контроль над правопорядком" і запобігання "масовим безладам за сценарієм Тунісу і Єгипту".

Увагу ОДКБ до соціальних мереж джерело газети пов'язало також з діями Держдепартаменту США, який виділяє значні кошти на розробку технологій, що дозволяють обійти інтернет-цензуру в країнах з авторитарним режимом.

Як саме в ОДКБ мають намір "контролювати правопорядок", незрозуміло. Джерело стверджує, що про введення цензури і боротьбу з інакомисленням не йдеться.

***ОДКБ - військово-політичний союз, створений країнами СНД на основі Договору про колективну безпеку (ДКБ), підписаного 15 травня 1992 року. Членами ОДКБ є Вірменія, Білорусь, Казахстан, Росія, Таджикистан.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.