Українська технологія нових джерел живлення вразила Силіконову долину

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 30.11.2006 00:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1521

Розвиток високих технологій здатен підняти і українську медицину, і українську економіку - потенціал є. Україна відчинила двері у знамениту Силіконову долину. Український хай-тек проект переміг у конкурсі технологічних бізнес-пропозицій для венчурного інвестування на конференції “Відкриті двері у Силіконову долину” в каліфорнійському Стенфорді.

Американсько-українська компанія APCT, що винайшла технологію нових джерел живлення і запропонувала світовому бізнесу проект виробництва на її базі, визнана найпривабливішою технологічною компанією року. Цей проект, розповідає керівник венчурної компанії "Техінвест" Сергій Лобойко, переміг серед 16-ти претендентів з країн СНД.

Саме для їхнього просування на світовий ринок високих технологій вже вдруге у Силіконовій долині проходить інвестиційна конференція. Ноу-хау оцінювали представники сорока венчурних фондів, яких цікавить не стільки високотехнологічний винахід, скільки потенціал успішного бізнесу на його базі в усьому світі.

Тож одразу після перемоги українці отримали низку інвестиційних пропозицій з різних країн і збираються вже влітку будувати пілотний завод з виробництва нових джерел енергії. Порівняно з традиційними батарейками, вони здатні акумулювати більшу кількість енергії, давати її імпульс у коротші строки, тож застосовуватимуться у багатьох галузях економіки.

Сергій Лобойко, керуючий директор венчурної компанії "Техінвест":
"Прикладів того, як українські вчені творили бізнес на основі своєї інтелектуальної власності, своєї ідеї, який стає конкурентноспроможний на світовому ринку, отримує міжнародне визнання – це фактично перша така подія відбулася".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.