“Беркут” силоміць відібрав у людей футболки з принтом “Спасибі жителям Донбасу”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.09.2011 01:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=15218

15 вересня, близько 18.00 бійці спецпідрозділу “Беркут” силою розігнали ярмарок-розпродаж футболок з написами “Спасибі жителям Донбасу! За ананаса!”, влаштовану власником “ПростоПрінт” Денисом Олійником.

Будьте спокійні всі кримінальні злочинці! Займайтеся далі своїми справами. Міліція зайнята більш важливими державними справами - доблесно викрадає 30 футболок

Про це повідомляє LB.ua.

"Через 15 хвилин після початку фан-ярмарку в місця проведення акції під'їхали силовики, ще хвилин через 20 їм віддали команду, і вони силою відібрали коробку з футболками", - повідомляє кореспондент "Лівого берега".

Всього на Майдан під’їхало близько 10 міліцейських автобусів.

Учасники акції і покупці намагалися відібрати в "беркутівців" товар, проте їх відтіснили силою після чого силовики з коробками в руках рушили в бік Хрещатика, завантажили футболки в автобус і поїхали.

Після нападу “Беркута” біля Головпоштамту відбуалася акція, в якій взяли участь сам Олійник та координатор громадського руху Олександр Данилюк. Вони вимагали від міліції пояснень, чому "Беркут" вкрав футболки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що УБОЗ захопив офіс компанії "ПростоПрінт" через написів на футболках "Спасибі жителям Донбасу!", яку випускала компанія.

15 вересня засновник "ПростоПрінт" провів дозволену КМДА акцію-ярамарок з розпродажу футболок та чашок з популярним слоганом.

Міліція запевняє, що “жодних силових заходів під час припинення протиправних дій до учасників акції не застосовувалися”

Міліція запевняє, що скандальні футболки повернули назад і нікого не били

Працівники столичної міліції не били продавців футболок "Спасибо жителям Донбасса…". Про це повідомили в Головному управлінні МВС України в Києві, пише “Українська правда”.

В міліції уточнили, що група громадян 14 вересня 2011 року подала заявку до Київської міськдержадміністрації про проведення заходів на Майдані Незалежності 15 вересня з 18 до 21 години у рамках проведення Міжнародного благодійного народного ярмарку.

"Під час проведення заходів, група громадян розпочала акцію щодо розповсюдження сувенірної продукції", - уточнили в главку.

"Згідно чинного законодавства подібні дії трактуються, як рекламно-благодійна акція в неустановленому місці", - додали у відомстві.

"Працівники міліції попередили учасників акції про незаконність їх дій та запропонували припинити протиправні дії. Цю пропозицію учасники акції проігнорували. Тоді працівники міліції припинили протиправні дії та вилучили близько 30-ти одиниць рекламної продукції", - розповіли в міліції.

"Встановивши джерело походження цієї продукції, правоохоронці запросили власника до ТВМ №4 Шевченківського РУ ГУМВС України в Києві, провели з ним профілактичну бесіду та повернули вилучені вироби", - уточнили в главку.

"Під час спілкування жодних претензій до дій працівників міліції власник продукції не виказував", - повідомила прес-служба міліції.

"Жодних силових заходів під час припинення протиправних дій до учасників акції не застосовувалися. Інформація про це не відповідає дійсності", - заявили в відомстві.



Від “Аратти”. Наша доблесна "радянська міліція" так і лишилася в часах застою. Інакше чим ще можна пояснити, чому в часи Інтернету, YouTube, Facebook, масового використання відео- та фотоапаратури з подальшою публікацієї в ЗМІ, продовжує заперечувати очевидні факти? А свій молодецький вишкіл краще б демонструвала на рейдерах та кримінальних злочинцях. Але хіба таке можливе в країні, яку очолює президент з двома "ходками" за кримінальні злочини?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.