Омельченко: Завтра в Києві наступить тотальне подорожчання

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.11.2006 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1522

З 1 грудня в Києві набирають сили нові ціни на комунальні послуги. У зв’язку з цим, колишній мер столиці Олександр Омельченко прогнозує тотальне подорожчання продуктів харчування і послуг.

"Ви, схоже, не уявляєте собі всіх наслідків триразового підвищення тарифів", - сказав в інтерв"ю "Газете по-киевски" Омельченко. - "А я знаю ці механізми зсередини. Подорожчає усе - від перукарні до пекарні".

За інформацією джерел у КМДА, ціна хліба може вирости на 60-100%, прогнозоване підвищення цін на молочні продукти очікується в межах 75-100%, ковбасних виробів - приблизно вдвічі, тобто аж 100%.

Крім підвищення тарифів в Омельченка є ще один аргумент: за його твердженням, відповідно до мало кому відомим і не винесеним на "громадські слухання" рішенням Київради, відповідно до якого значно збільшується плата за оренду приміщень для офісів, великих і малих підприємств, торгівельних комплексів, магазинів і лотків, медичних установ, аптек, культурно-дозвільних установ.

Більш відоме розпорядження Київського міського голови про "упорядкування" розмірів квартплати і плати "за утримання будинків та прибудинкових територій" має на увазі не тільки житлові будинки, але і будинки, де розміщені промислові і торгівельні підприємства.

30 жовтня влада столиці прийняли рішення з 1 грудня підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги, холодну, гарячу воду і водовідвід у 3-3,4 рази.

Крім того, перший заступник глави Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко заявив про те, що не виключає в 2007 році ще одного підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в зв’язку зі збільшенням вартості імпортованого в Україну газу до 130 доларів за тисячу кубометрів.

Тим часом у Кабінеті міністрів вважають, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Києві збільшені обґрунтовано.

21 листопада, голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв заявив, що тарифи на послуги житлово-комунального господарства в Києві встановлені з порушеннями.

У свою чергу, мер Києва Леонід Черновецький підкреслив, що не дивлячись на рішення АМК, підвищення тарифів у столиці не уникнути


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.